Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun 2012 yarış takviminde yer alan ve Akhisar Motosiklet Spor Kulübü'nün organize ettiği Türkiye Drag Şampiyonası'nın 2. Ayak Yarışı Konya'da koşuldu.
Ödemişli motodrag yarışçısı İsmail Yeşil, Babalar Günü’nde yapılan yarışlarda 3 kupa birden kazanarak hem kendi rekorunu kırdı hem de babası ve aynı zamanda antrenörü olan Mehmet Yeşil’e en güzel Babalar Günü hediyesini verdi.
Oğlu İsmail Yeşil’in kupasını almak için kürsüye çıktığında hoş bir sürpriz yaparak kendisinin Babalar Günü’nü kutladığını söyleyen Mehmet Yeşil, “Çok duygulandım. O ana kadar hiçbir sporcu böyle bir kutlama yapmamıştı. Oğlumun böyle bir şeyi düşünmesi hem beni gururlandırdı hem de duygulandırdı. En son 2003 yılında İstanbul yarışlarında böyle bir Babalar Günü hediyesi almıştım” dedi.
Konya’da yapılan yarışlarda şampiyon İsmail Yeşil, Street2 (750 CC)’de ikinci, en güçlü motosikletlerin yarıştığı Pro Street2 kategorisinde ise üçüncü sırayı aldı. Şampiyon ayrıca 1.ayak yarışlarında iptal edilen Pro Street2 kategorisinin cumartesi günü yapılan yarışlarında da üçüncü olarak kürsüye çıktı ve kendi rekorunu kırarak, Ödemiş’e üç kupayla birden döndü.
Şampiyon İsmail Yeşil ise kupalarını almak için kürsüye çıktığında babasına böyle bir sürpriz yapmak istediğini söyledi. İsmail Yeşil, “Bu spordaki en büyük yardımcım, babam, dostum. Ona böyle bir günde böyle bir hediye vermek istedim” dedi.
ANTRENMAN YAPMADI
Ödemiş’in gururu İsmail Yeşil, Konya’daki yarışlara antrenman yapmadan katıldı. Ödemiş’te pist olmamasından dolayı antrenman yapamadıklarını söyleyen Mehmet Yeşil ise, “Bu şekilde yarışlara katılarak üç kupa kazanan oğlumu kutluyorum. Her spor dalında olduğu gibi motodragta da antrenman çok önemli bir unsur. Antrenman yapmadan katıldığımız yarışlarda; motosikletlerine çok büyük yatırım yapan, antrenman yapan rakiplerle yarışıp, onları geride bıraktık. Bizim için gurur verici. Konya’da büyük bir başarı elde ederek, Ödemiş Emniyetspor ve Ödemiş Belediyespor bayraklarını dalgalandırdık” dedi.
Editör: Haber Merkezi