HABER: NAZİF HARUPÇU



Ödemiş’e bağlı Birgi Mahallesi’nde geçtiğimiz yıl Temmuz ayında hizmete giren Saliha Hanım Taş Konağı Butik Otel ve Kahvaltı Salonu hizmete girdikten sonra hizmet ağını genişletme kararı aldı.

Birgi mahallesinde doğup büyüdüğü evin Babaannesi Saliha ve dedesi Hakkı Balcı’dan miras kaldığını belirten Seçil Balcı Acar, eşi Ogün Acar ile birlikte burasını restore yaptırarak hem konaklama, hem kahvaltı ve gün içerisinde de çay kahve ikramları ile hizmet veriyor.

Ödemiş protokolüne tanışma kahvaltısı veren Seçil Balcı Acar’ın davetine Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Belediye Başkanı Mahmut Badem, Emniyet Müdürü Okan Kestek, Ödemiş Baro temsilcisi Av. Erdem Boyacı, bazı daire müdürleri, Oda ve dernek başkanları ve basın mensupları katıldı.

Kahvaltıdan sonra protokol üyelerini Butik otel ve yapımı devam eden diğer butik otelin binaları gezdirildi.

Seçil Balcı Acar, “Her biri farklı tarihsel doku ve dekorasyona sahip odalar çift kişilik olarak tasarlanmış ve içlerinde kendi tuvalat-banyoları bulunmaktadır. Alt kat odalar doğal taş duvarlar nedeni ile doğal iklimlendirmeye sahip iken üst kat odalarda yazın ortamı serinletmek için tavana asılı vantilatörler kullanılmıştır. Konak'ın restorasyonu ve dekorasyonu da dahil zorunlu olmadığı sürece endüstriyel ve klima gibi doğaya ters düşen ürünler kullanılmamıştır. Konak'ın kafeteryasında serpme sabah kahvaltısına ilaveten öğlen-akşam yemeği ile beş çayı ve yemekten sonra ikramları sunulmaktadır. Tarihi ve tescilli bir konak olan otelimizin odalarının her biri farklı doku ve dekorasyona sahip. Konağımızın özel tasarımlarla düzenlenmiş 7 odasının her birinde yüksek kaliteli yataklar ve özel duşlu banyolar yer almaktadır. Zorunluluğu aşamadığımız durumlar hariç, dekorasyon ve düzenlemede endüstriyel ürünler kullanmamaya özen gösterdik. El yapımı seramikler, özel tasarımların atölyelerde özel üretimi ile elde edilmiş aplik, avize, lavabo, komedin, perde, pike ve kumaşlar bölgenin ve konağın tarihsel atmosferini yaşamanıza olanak sağlayacaktır. Odalara özellikle klima ve tv koymadık fakat dış dünya ile bağınız için kesintisiz wi-fi bulundurduk. Odalarımıza konağın tarihi boyunca kullanım maksatlarına uygun isimler verdik” dedi.

Editör: Haber Merkezi