HABER: YÜKSEL BALCI


İkinci ameliyatın 15 bin lirasını Ödemiş Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından ödenerek, Ömür sağlıklı yaşamına kavuştu.

Ödemiş Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencisi Ömür Aldemir (15) daha önce yaşadıkları Kırıkkale'de çift omurikli olarak dünyaya geldi. Yazgısı kara yazılan Ömür'ün bu durumu iki yaşına geldiğinde ailesi tarafından fark edildi. Kırıkkale Tıp Fakültesi'nde yapılan ameliyatla Ömür'ün iki omurikliği arasındaki kemik alınarak birleştirildi. Hemen ardından bir operasyon daha yapıldı. Ailesi kızlarının durumunun düzeldiğini düşünürken, 4 yaşına geldiğinde ilaç tedavisi uygulanan Ömür "Yaşının büyümesini bekleyelim" diyerek taburcu edildi. Ömür 13 yaşına geldiğinde, aynı hastanede omuriliğindeki yanlara doğru aşırı eğrilik (skolyoz) nedeniyle bir ameliyat daha geçirmişti.

35 bin lira toplandı 

Kırıkkale'den Ödemiş'e taşınmalarının ardından liseye devam eden kızın yürümekte zorluk çekmesi üzerine İzmir'deki bir nöroloji uzmanı, % 80 başarı garantisi verdiği ameliyatı özel bir hastaneden 40 ile 60 bin lira arasında maliyetle yapabileceğini söyledi. Eşi seyyar fotoğrafçılık yapan ve kızları için aldıkları 737 liralık engelli maaşıyla geçinmeye çalıştıklarını söyleyen anne Nagehan Bilgin'in feryadına Ödemiş halkı yetişti. Açılan bir hesapta 35 bin lira toplandı. Ancak bu para yetmiyordu.

Anne Nagehan hanım Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu'na başvurarak yardım talebinde bulunmuştu. Ateşoğlu Sosyal Yardımlaşma Vakfını toplayarak geri kalan parayı tamamladı ve birinci ameliyat 15 ocak tarihinde başarıyla gerçekleştirildi.

İki ameliyatıda başarılı

Ömür'ün arkadaşları gibi yürüyerek okula gitmesi ve şehirde rahatlıkla dolaşması için iki ameliyat daha gerekli idi. Birinci ameliyat sol ayağının dondurulması ve yürümesi için cihaz takılması gerekiyordu. Bunun için paraya ve özel ihtisasa sahip bir uzmana ihtiyaç vardı. Anne Nagehan hanım, tekrar Kaymakam Celil Ateşoğlu'na çıkarak durumunu anlattı. Ateşoğlu, 15 bin tutarındaki paranın Sosyal Yardımlaşma Vakfından ödenmesine izin verdi. İzmir Gazi Hastanesi'nde Prof. Dr. Akın Kapubağlı tarafından iki saat süren başarılı bir ameliyatla genç kızın sol ayağının dondurulması sağlandı. Anne Nagehan Bilgin "Sayın Kaymakamımız Celil Ateşoğlu'na sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Allah razı olsun çocuğumun ikinci ameliyatını yaptırdı."

Ömür Aldemir, bir yıl sonra da kalça ameliyatı yapılarak tamamen sağlığına kavuşmuş olacaktır.

Ömür Aldemir ; “Öncelikle benim iyileşmemde büyük emeği geçen Kaymakamımız Celil Ateşoğlu’na, Doktorum Akın Kapubağlı’ya beni iyileştirdikleri için çok teşekkür ediyorum. Aileme bana yardımcı arkadaşlarımdan, Müdürümden, öğretmenlerime Ödemiş halkına sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. İyileşip yürümeye başladığımda kaymakamımızın yanına gidip çok teşekkür edeceğim ve ellerinden öpeceğim.”

Editör: Haber Merkezi