HABER:BSHA
244 bin üye sayısı ile Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütlerinden biri olan Komisyon’da başkanlığa, Sağlık-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu tarafından Burcu Gülcan atandı.
Bilim ve Sağlık Haber Ajansı’na konuyla ilgili bilgi veren Gülcan, daha öncede Eskişehir’de kadınlar komisyonu başkanı olarak görev yaptığını belirtti. Genel Merkez Yönetim Kurulu’nun kararıyla, buradan Genel Merkez Kadınlar Komisyonu’nu başkanlığına atandığını belirten Gülcan, ilk olarak komisyonun genel merkez yönetim kurulunu belirlediklerini kaydetti.
Üyelerimizin büyük bir çoğunluğu kadınlardan oluşuyor
Gülcan, “Sağlık-Sen olarak, çalışanlarının çoğunluğunun kadın olduğu bir hizmet kolunda sendikacılık yapıyoruz. Yine aynı şekilde, üyelerimizin büyük bir çoğunluğu kadınlardan oluşuyor. Bu anlamda, sendikamızda Kadınlar Komisyonu’nun kurulmasını önemsiyor ve bize güvenerek bu göreve getiren başka Genel Başkanımız Metin Memiş olmak üzere, bütün yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyoruz.” diye konuştu. Sağlık-Sen’in kadın çalışanlara yönelik büyük kazanımlara imza attığını belirten Burcu Gülcan, bundan sonra bu sorunların birinci ağızdan sendika genel merkezine ulaşacağını, çözüm için mücadele edileceğini belirtti
 “Gerek toplu sözleşmede gerekse Bakanlıklarla yapılan görüşmelerde her zaman kadın çalışanlarının sorunları masaya geliyordu.” diyen Gülcan,  “Biz kadınların sendikamız çatısı altında teşkilatlanması ve daha aktif rol alması, faaliyetlerde bulunması için bu komisyonun kurulmuş olmasından memnunuz. İlk etapta on kişilik yönetimimizi oluşturduk. Ziyaretlerimize başladık. Projelerimizi hazırladık, nasıl hayata geçirileceğini planladık. İnşallah çok kısa sürede sağlık ve sosyal hizmet alanında görev yapan bütün branşlardaki kadın çalışanlarımızın emeğini ve alın terini en iyi şekilde temsil edecek, sorunlarını ilgili platformlara taşıyacak ve çözüm için çalışacağız” dedi.
Misyon- Vizyon
Sağlık-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Burcu Gülcan, komisyonun kuruluşuna yönelik misyonu‘Sağlık ve sosyal hizmetler alanından bulunan kadın çalışanlarımızın mali, özlük ve sosyal haklarını demokratik ilkeler doğrultusunda koruyup geliştirmek, bu politikalara yöne verecek çalışmalar yapmak. Milletimiz adına ihtiyacı olan her türlü kesimin yanından olarak milli değerlerimize sahip çıkmak. Gelecek nesillerimizi bu değerler ışığında aydınlatmak. Cinsiyet ayrımının önüne geçerek fırsat eşitliği sağlayarak uluslararası platformda kadının saygınlığını ve değerini artırmak’ olduğunu ifade eden Gülcan;  vizyonu ise ‘Sağlık ve sosyal hizmetler alanından hizmet veren sendikamızın kadın üye sayısını artırarak kadın çalışanların haklarını alması hususunda kadın çalışanlar ile birlik ve beraberlik içinde toplumda daha etkin ve söz sahibi olunmasını sağlamak’ olarak kaydetti.
Gülcan, faaliyet alanlarını ‘Kadın çalışanlarımızın iş yerinde ve meslek alanında yaşadığı sıkıntıları birebir takip ederek çözüm odaklı fikirler üreterek hakların kazanılması konusunda komisyon olarak takipçi olmak’ şeklinde açıkladı.
Sağlık-Sen Kadınlar Komisyonu görev dağılımı ise şu şekilde belirlendi:
Burcu Gülcan Kadınlar Komisyonu Başkanı, Songül Özgen Başkan Başkanvekili, Demet Özdemir Başkan Yardımcısı (Teşkilat) , Filiz Karslı Başkan Yardımcısı (Basın ve İletişim), Zülüfe GÜMÜŞ Başkan Yardımcısı (Mali İşler), Belma ALKAN Başkan Yardımcısı (Mevzuat),Nurcan TAŞ Başkan Yardımcısı (Sosyal İşler),Meral ÇEVİK Başkan Yardımcısı (Eğitim)

Editör: Haber Merkezi