Haber: Dilek Ayvalı

Tire’de etkili olan sağanak yağış cadde ve sokakları göle çevirdi. Özelikle Tire’de sokaklarda büyük su birikintileri oluştu, sürücü ve vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, yaptığı uyarıların ardından İzmir'in doğu ilçelerini sağanak yağış vurdu. Öğle saatlerinde Tire ve Ödemiş ilçelerinde sağanak yağış etkili oldu. Tire ilçesinde başlayan sağanak yağış, dakikalar içerisinde cadde ve sokakları göle çevirdi. Etkili yağış nedeniyle caddelerde büyük su birikintileri oluştu. Bazı iş yerlerini ve evleri ise su bastı. Yağış, sürücülere ve vatandaşlara da zor anlar yaşattı.

Esnaf İsmet Fışkın, “TİCARİ TAKSİ BİLE SÜRÜKLENDİ”

Adliye Meydanı esnaflarından İsmet Fışkın sağanakla birlikte aniden bastıran dolu yağışı ile ilgili şunları kaydetti, “Bir anda bastıran dolu fırtınası meydanı alt üst etti. Park halindeki motosikletler, kahvehanelerdeki masa ve sandalyeler rüzgârın da etkisi ile sele kapıldı. Park halinde bulunan ticari taksi bile selin gücüyle bir süre sürüklendi. Toplamda 10 dakika süren dolu ile birlikte sağanak yağışın ardından temizlik ekipleri çalışma başlattılar.”

Adliye Meydanı ile birlikte yağışın etkili olduğu dakikalarda, Tire Devlet Hastanesi Kavşağı, Turgut Özal Bulvarı, Cumhuriyet Meydanı, Faik Tokluoğlu Bulvarında da su birikintileri oluştu ve vatandaşlar zor anlar yaşadı. Öte yandan Tire’de yaklaşık 10 evin de bodrum katın da su baskını oluştu.

Sağanak yağışın ardından Tire Belediyesine bağlı ekipler, tıkanan kanalları açmak için yoğun çaba sarf etti. Tire'de yağışın etkili olduğu dakikalarda Ödemiş ilçesi de sağanaktan nasibini aldı. Ödemiş'te de yollarda büyük su birikintileri oluştu.

Editör: Haber Merkezi