Ödemiş Merkez Ulu Cami’de cuma günü sabah namazında, namaza katılanlara cami içerisinde kahvaltı ikramı yapıldı. Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç’in de katıldığı sabah namazında önce cami cemaatinin okumuş olduğu hatimlerin duası yapıldı. Sabah namazının kılınmasının ardından Mustafa Bilgiç ahlak konusunda ders verdi ve şu konulara değindi: “Peygamber efendimiz güzel ahlakı tamamlamak için gönderilmiştir. Kur’an-da ise Cenabı Allah ‘Sen muhteşem bir ahlak üzeresin’ buyurmaktadır. İslam önce ahlakı ön plana çıkarmıştır. Bir insanda her şey var ama ahlak yok ise boştur, bir kişinin mesleki bilgisi, genel kültürü, pedagojik formasyonu tam ama ahlakı yok ise o kişinin tüm özellikleri gölgelenir. Bir milletin ahlakı dişleri gibidir, çürüdükçe acısı çok ağır hissedilir. Ahlak; huy, karakter, mizaç, davranış yönetimidir ve hayatın, davranışların yönetimidir, bilginin ete kemiğe bürünmüş halidir. Peygamberimizin en büyük hedefi ahlakı korumak ve kollamaktı. Din bizim duygu ve davranışlarımızı kontrol eder. Bilim ve dini sentezleyen insan özgür insandır. Bilim insanın dışını din ise içini özgürleştirir. Din duygu ve davranışları terbiye eder.”
Müftü Bilgiç’in konuşmalarının sonrasında caminin içerisinde bulunan yaklaşık 250 kişiye pide ve ayran ikramı yapıldı. Yemeğin ardından cami yakınlarındaki kahvelerde çay, kahve ikramı oldu.
Cami imam hatibi Mehmet Ali Çetin ise şunları söyledi: “Bizler sabah namazlarında ara sıra da olsa kahvaltı vermeye gayret ediyoruz. Sabah namazlarının akabinde kısa süreli de olsa sohbet programları düzenliyoruz, namaza katılanlar da sohbet ve bilgilendirme şeklinde geçen durumdan memnun kaldıklarını belirtiyorlar.”
Editör: Haber Merkezi