Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi ve İzmir İl Başkanı Bayram Sakartepe, Filistin’e uygulanan vahşeti durdurmanın tek yolunun İsrail’e yönelik acil bir müdahale olduğunu söyledi. İsrail işgal güçleri tarafından günlerdir devam eden ve yüzlerce Filistinlinin ölümüne, binlercesinin de yaralanmasına neden olan saldırılar, Saadet Partisi İzmir Teşkilatı tarafından protesto edildi.

    9 Eylül Meydanındaki il başkanlığı önünde eylem düzenleyen partililer “Katil İsrail Filistin’den defol”, “Hamas’a selam, direnişe devam”, “Avrupa değil, İslam Birliği”,  şeklinde sloganlar attı.

 Grup adına açıklama yapan İl Başkanı Bayram Sakartepe, “Dünyanın gözü önünde Gazze’nin yok ediliyor. Filistin halkının sistematik olarak yürütülen katliamlarla inim inim inliyor. “Siyonist İsrail yine kudurdu. Müslüman kanı içiyor. Ramazan’da Gazze’ye ölüm yağıyor. Müslümanlar ise Siyonist İsrail’in Gazze’de havadan ve karadan terör estirmesini, kundaktaki bebekleri bile katledişini sessiz ve aciz bir şekilde  izliyor.”

 Sakartepe “Müslüman devletlerin birlik olması gerekiyor. Birlikten yoksun olduğu için etkin olamayan Müslüman ülkelerin yaşananların vebalidir. Ancak İslam Birliği ile bunları durduran bir güç oluşturulabiliriz.Filistinliler kan kustukça ümmetin haysiyetinin ayaklar altındadır. Telefon diplomasileriyle, sözlü kınamalarla bu vahşet geçiştirilemez, bu ateş söndürülemez. Venezüella İsrail Büyükelçisini sınırdışı ederken, Şili İsrail ile ilişkilerini askıya aldığını açıklarken Ak Parti Hükümeti neden bu kadarını bile yapmaz? İktidar, İsrail elçisini derhal sınır dışı etmelidir. Filistin topraklarının tamamı işgalden kurtuluncaya kadar Türkiye’nin İsrail’le kurduğu tüm askeri, diplomatik ve ekonomik ilişkileri askıya alınmalıdır. Onlar evsiz kaldı, onlar ekmeksiz kaldı, onlar evlatsız kaldı. Biz nasıl sessiz kalabiliriz? Onlar iftarlarını su içerek değil, şehadet şerbeti içerek açarken biz nasıl seyirci olabiliriz?”

Filistin’e barış gücü gönderilsin

BM, NATO ve diğer Batılı oluşumlardan Müslümanlara hayır ve fayda gelmediğini bildiren İl Başkanı Sakartepe, başta Türkiye olmak üzere tüm Müslüman ülkelere büyük görevler düştüğünü iddia etti. İsrail’in ancak güçten anladığının altını çizen Sakartepe, Saadet Partisi olarak Türkiye’nin öncülüğünde İslam ülkeleri askerlerinin yer aldığı bir barış gücü oluşturulmasını ve bu barış gücünün Filistin’e konuşlandırılmasını istedi. SP’li Sakartepe, konuşmasına şöyle devam etti: “Bizler bugün Filistinli kardeşlerimizin sesine ses vermek için buradayız. Dilimizle ve kalbimizle oradaki mazlumların yanında olduğumuz için buradayız. Sessiz kalmanın ortak olmak olduğunu bildiğimiz için buradayız. Yanan yüreğimizle, yanan canımızla haykırıyoruz. Katil Siyonistlerin planlarını başlarına yık Allah’ım. Zulümlerini, katliamlarını yanlarına bırakma Allah’ım. Mazlum kardeşlerimize dayanma gücü ve zaferler ihsan et Allah’ım.”

Editör: Haber Merkezi