HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU
Ödemiş Saadet Partisi ilçe Başkanı Şahap Bozkurt ve Yönetim Kurulu Hükümet Konağı önünde yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi, “Kudüs sadece
  Filistin ve mescidi aksa civarında yaşayan Müslümanların değil Tüm Dünya Müslümanlarının ortak meselesidir. Kudüs Hazreti adem’in İslam yurdudur, peygamber ocağıdır. Hz Peygamberin miracıdır Kudüs için aksi hiçbir beyanat ve tasarrufun geçerliliği yoktur.

ABD Başkanı Trump bum provakakif kararla yangına benzin dökmüştür. Bu karar yok hükmündedir, bundan sonra akan her damla kanın her damla gözyaşının sorumlusu bu kararı alanlar olacaktır. İsrail kınamadan bildirilen değil sadece güçten ve yaptırımdan anlar. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın İslam işbirliği teşkilatının olağanüstü toplantıya çağırması bu noktada önemlidir.

Bugün değilse ne zaman
İslam ülkeleri mevcut ihtilaf ve ayrılıkları bir kenara bırakıp Kudüs davası etrafında birleşmelidir. İslam Birliği Teşkilatı derhal toplanmalıdır. Karşı bir adım olarak bütün İslam ülkeleri Kudüs’ü Filistin’in Başkenti olarak ilan etmelidir.  

Bu pervasızlığa sessiz kalan tarih önünde mahkûm olacaktır
İslam ülkelerinin İsrail ile olan ilişkilerini askıya almaları gerektiğini vurgulayan Bozkurt İslam ülkeleri İsrail ile olan bütün Siyasi, Ekonomik ve varsa Askeri ilişkilerini askıya almalıdır. İslam Ülkeleri hava sahalarını İsrail e ait bütün uçuşlara kapatmalıdır. ABD’nin bu pervasız kararına sessiz ve kayıtsız kalanlar tarih önünde mahkum olacaklardır. İslam dünyası bu oldu bittiye asla kabul etmeyecektir. Bu coğrafya Moğol istilaların üstesinden gelmiş 19 Haçlı seferini boşa çıkarmıştır. Bu sinsi ve tehlikeli çabayı da mutlaka tarihin çöplüğüne atacaktır. ABD Başkanı Trump’ın bu provakatif kararı sebebiyle sizin hayır bildiğinize şerr bildiğinizde hayır vardır. Ayeti tecelli ederek, bu olay bütün Müslümanların birleşerek, İslam birliğinin kurulmasına vesile olacaktır” dedi.

Editör: Haber Merkezi