Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi’ni (ÖYKAM) Rusya’nın Kazan kentinde tanıtan Prof. Dr. Engin Berber, çok sayıda yabancı devlet ve özel müze ile işbirliği zemini oluşturduklarını söyledi.

 Ödemiş ve Küçük Menderes Havzası'nın geçmişi ve kültürünü tanıtmak; ilgili taşınır kültür varlıklarını toplamak suretiyle gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla kurulan Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi'nin (ÖYKAM) Müdürü Prof. Dr. Engin Berber, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı'nın (TÜRKSOY) özel çağrısıyla 14-16 Ağustos 2014 tarihleri arasında Tataristan Cumhuriyeti'nin Kazan kentinde toplanan VI. Uluslararası Bulgar Forumu'na katıldı. Tataristan Cumhuriyeti'nin ilk cumhurbaşkanlığını yapmış, şimdi devlet danışmanı olan Mıntimer Şaymiyev'in himayelerinde toplanan foruma, Türk Dünyası'ndan çok sayıda müze yöneticisi ve akademisyen katkı sundu.

 Bölgesinde örnek alınan bir kuruluş haline gelmiş ÖYKAM, Prof. Berber'in sunumu ve akademik yayınları, Rusça'ya çevirttiği tanıtım kataloğu ve CD'lerini sergilediği, Forumun  tek standını açarak ilgililerin beğenisini kazandı.

 2012 Şubatı'nda açılışından bu yana 35.000 ziyaretçi ağırlayan ÖYKAM'ın, 2014 yılında Türk Dünyası'nın başkenti seçilmiş Kazan'a davet edilmesinin önemini vurgulayan Berber, birçok yabancı devlet ve özel müze ile işbirliği zemini oluşturduklarını ve ÖYKAM'ı ulusal ölçekten uluslararası platforma taşımanın hazzını yaşadıklarını belirtti.

 

Editör: Haber Merkezi