Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Büyükelçi Karlov, Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde katıldığı bir resim sergisinde konuşma yaptığı sırada silahlı saldırıya uğradı. Saldırı sonrası zanlı ile polis arasında çatışma çıktı. Ağır yaralanan Karlov, polis ile zanlı arasındaki çatışma devam ettiği için bir süre olay yerinde beklemek zorunda kaldı. Saldırgan, özel harekât polislerinin de katıldığı operasyonda vurularak öldürüldü. Saldırganın öldürülmesinden sonra ağır yaralı olan Büyükelçi Karlov, olay yerine sevk edilen ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Ancak Karlov yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Saldırıda 3 kişinin de yaralandığı kaydedildi. Yaralılar arasında durumu ağır olan olmadığı öğrenildi.

KORUMA POLİSİ GİBİ GİRDİ

Saldırının 20-25 yaşlarındaki bir kişi tarafından gerçekleştirildiği ve zanlının etkinliğin gerçekleştirildiği binaya koruma polisi gibi girdiği öğrenildi.

"SURİYE'NİN HESABINI VERECEKSİNİZ"

Saldırganın ayrıca silahını ateşlemeden önce "Ya Allah Bismillah... Suriye'de sivillere bomba yağdırdınız. Suriye'nin intikamı alınacak" diye bağırdığı iddia edildi. Saldırının yarın Moskova'da Türkiye, Rusya ve İran arasında yapılacak Suriye konulu kritik toplantı öncesinde gerçekleşmesi dikkat çekti.

RTÜK'TEN YAYIN KISITLAMASI

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un saldırıya uğramasına ilişkin Başbakanlık tarafından geçici yayın kısıtlaması getirildiği duyuruldu. Kuruldan yapılan yazılı açıklamada, "Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun”un 7'nci maddesinde "Milli güvenliğin açıkça gerekli kıldığı hallerde veya kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasının muhtemel olduğu durumlarda" geçici yayın yasağı getirilebileceğinin öngörüldüğü belirtildi. Saldırının da bu hüküm çerçevesinde olduğunun değerlendirildiği ifade edilen açıklamada, olayla ilgili Başbakanlığın yazısıyla geçici yayın yasağı getirildiği kaydedildi. Açıklamada, "Resmi Makamlarca yapılan açıklamalar dışında tüm medya hizmet sağlayıcıların haber, görüntü ve yorumlara yer vermemesini kapsamaktadır." ifadesine yer verildi.

Editör: Haber Merkezi