ÖZEL HABER:BSHA
Teknisyen arkadaşlarımız aşırı yük altında eziliyor” dedi.
İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde röntgen biriminde yaşanan personel sıkıntısı yaşanmaya başladı. Demokratik Sağlık Sen Radyoloji Teknisyenleri Komisyon Başkanı Ünal Çetinbaş, “FETÖ soruşturmasından sonra kurumda açığa alınan ve emekli olan personelin fazlalığı birimi zora soktu” dedi.
35 saatten fazla mesaiyi devlet ödemiyor
Röntgen biriminde soruşturmalardan önce 85 kişi çalıştıklarını belirten Çetinbaş, “Soruşturmadan sonra açığa alınan veya açığa alınırım korkusuyla emekli olanlar oldu.  Şimdi 70 çalışan birimi döndürmeye çalışıyoruz. FETÖ soruşturmasından sonra bize devredilen hastanelerin açığını da biz kapatmak zorundayız. Kuruma bağlanan hastaneye 15 kişi gönderince burada biz 55 kişi ile hizmet vermeye çalışıyoruz ” diye konuştu. Danıştay’ın aldığı karar sonrası röntgen teknisyenlerinin 35 saatten fazla çalışamayacağını söyleyen Ünal Çetinbaş, “ Hem eleman açığı var hem de fazla mesai yapamazsınız deniliyor. 35 saatten fazla görev yaparsak bunun ücretini devlet ödemiyor. Yeni eklenen kurumlar ve açığa alınan personeller düşünüldüğü zaman sistemin bu şekilde yürümesi mümkün değil.  4 kişinin çalışması gereken yerde 2 kişi çalışmak zorunda kalıyorsun. Yani bir yerden Danıştay iyilik yapmış gibi görünse de aslında personele kötülük yaptı” şeklinde konuştu.
Demircan: ’35 saatten fazla çalışma düzenlenmeli’
Demokratik Sağlık Sen Genel Başkanı Togan Demircan yaptığı açıklamada ise, “Danıştayın aldığı karar doğrultusunda Röntgen teknisyenlerinin haftalık 35 saatten fazla çalışmaması gerektiği kararı onanmıştır. Sendikamız bu kararı olumlu bulmakla beraber malum 15 Temmuz süreciyle birlikte açığa alınan, ihraç edilen personellere devrolan Fetö hastaneleri de eklenince buralarında işletilmesi mevcut personellere bırakılmış bu da ciddi bir personel açığı ortaya çıkartmıştır. Bu durumda olan hastanelerin süratle belirlenmesi ve buraya  yeterli sayıda personel atamasının yapılması bu karara göre elzemdir. Atamalar yapılana dek hizmette aksama yaşanmaması, mevcut personellere daha fazla iş yükünün verilmemesi adına maddi karşılığı verilmek üzere personellerin vereceği (35 saatten fazla çalışmayı kabul ediyorum ) dilekçesi ile çalışmaların düzenlenmesini talep etmekteyiz” denildi. 

Editör: Haber Merkezi