HABER:BSHA 
Genellikle bodrum katlarda, karanlık ortamlarda çalıştıklarını anlatan Çetinbaş, "Dinlenme ortamlarımızın en azından gün ışığını görmesini talep ediyorum . Çay içerken pencereden dışarı bakmak istiyoruz' dedi. 

Demokratik Sağlık Sen Genel Merkezi tarafından İzmir'deki röntgen teknisyenlerinin katıldığı bir kahvaltı düzenlendi. Sorunların tartışıldığı toplantıda konuşan Demokratik Sağlık Sen Genel Başkanı Togan Demircan, röntgen teknisyenlerinin zor şartlar altında çalıştıklarını söyledi. Sendikaları bünyesinde kurulan Röntgen Teknisyenliği Komisyonu'nda sorun ve önerileri belirleyeceklerini belirten Demircan, hazırlayacakları dosyayı hem İzmir hem de Ankara'daki yetkililere sunacaklarını söyledi. Başkan Demircan, amaçlarının röntgen teknisyenlerinin modern çalışma koşullarında, iş güvenliğinin tam olarak sağlandığı birimlerde çalışmalarının sağlamak olduğunu söyledi. 

Demokratik Sağlık Sen Röntgen Teknisyenliği Komisyon Başkanı Ünal Çetinbaş, kahvaltıda hastanelerde görev yapan röntgen teknisyenlerinin sıcak bir ortamda sorunlarını dile getirdiklerini söyledi.   Aynı zamanda Türk Medikal Radyo Teknoloji Derneği İzmir Temsilcisi Çetinbaş, yaşanan sorunları söyle anlattı: 

Çoğu devlet hastanesinde cihazların çoğu eski. 

Havalandırmalar yetersiz. Gün ışığı görmeyen ortamlarda çalışmaktayız. Çoğu röntgen teknisyeninin dinlenme odası yok. 

Bir günde film çekilen hasta sayısı çok  fazla. 

Üst öğretim hakkında röntgen teknisyenleri açısından her hangibir düzenleme yapılmadı. 

Dört yıllık eğitimi tamamlayan arkadaşlar, üniversitede öğretim görevlisi olarak görev yapabilmelidir. Lise ve üniversitedeki radyoloji öğretmenleri sahada çalışmadığı için yeterli olmuyorlar. Mesleğin içerisinden gelmiş röntgen teknisyenleri, gerekli üst eğitimlerini aldıktan sonra üniversitelerde veya liselerde mesleki öğretmenlik yapabilmelidirler. Bu şekilde bir eğitim ve öğretimin, nitelikli eğitim açısından daha faydalı olduğunu düşünüyoruz. 

Şua izinlerimizin eskiden olduğu gibi fiili hizmet sürelerine yansımasını istiyoruz. 

Editör: Haber Merkezi