Ödemiş Ticaret Odası Başkan’ı Rıfat Eriş yapılan görüşmeyi şu şekilde aktardı;

“Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan COVİD-19 salgının etkilerini azaltmak ve üyelerimizin bu zor dönemde ilgili kaynağa ulaşmasını kolaylaştırmak adına TOBB nezdinde yaptığımız çalışmalar sonucunda nefes kredisi ilk olarak Denizbank ile imzalanmıştır. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile KGF arasında imzalanan protokol çerçevesinde;

  • 3 milyon TL ve altında cirosu olan işletmeler azami 50 bin TL limitli kredi kullanabilecek, 3 milyon TL ve 25 milyon TL arasında cirosu olan işletmeler ise azami 100 bin TL kullanabileceklerdir.
  • Üyelerimizin kullanacağı kredi 2020 yılı sonuna kadar anapara ve faiz ödemesiz, 2021 yılı 12 ay eşit taksitli geri ödemeli toplam en fazla 20 ay vadeli olacaktır. Kredinin brüt  faiz oranı da yıllık % 7,50 olacaktır.
  • Krediye başvurabilmek için üyelerimizin öncelikle Oda’mızdan “Nefes Kredisi Başvurusu içindir” ibareli oda faaliyet belgesi almaları gerekmektedir.Dijital ortamdan da temin edilebilen bu belge olmadan yapılan başvurular banka tarafından kabul edilmeyecektir.
  • Üyelerimizden  Vergi-SGK borcu yoktur yazısı istenmeyecek.
  • İmzalanan protokol gereği bankalar KGF’ye ödenecek %0,03 kefalet başvuru bedeli ve % 0,75 lik komisyonu dışında  üyelerimizden herhangi bir masraf talep etmeyeceklerdir. Bahsi geçen başvuru bedeli ; 50 bin TL lik kredi için 600 TL lık banka masrafı , 100 bin TL lik kredi  için ise 900 TL banka masrafıdır.

Salgın sürecinde ticari faaliyetlerin devam edebilmesi için üyelerimize sağlayacak olduğumuz bu imkandan dolayı mutluyuz , tüm üyelerimize hayırlı olmasını dilerim.”

Editör: Haber Merkezi