HABER: Tolga KIZGIN
Ödemişli, 39 yaşındaki ev kadını Nilgün Gacaroğlu, bipola rahatsızlığı nedeniyle uzun süre tedavi görüyordu. Hastalığı yenmek için önce Halk Eğitim Müdürlüğünde açılan resim kursuna katıldı. Daha sonra evinde kurduğu ufak bir atölyede, resim yapmaya başladı. Resimleriyle, iç dünyasını yansıtan Gacaroğlu, yakalanmış olduğu bipola rahatsızlığını adeta unuttu. Sağlığına kavuşan Nilgün Gacaroğlu yaptığı tablolarla, Ödemiş Kaymakamlığının 1. Katında bir sergi açtı.

Gacaroğlu, resim merakı ile ilgili, şöyle konuştu: “İlk olarak fotoğraf çekmeye başladım. Bu arada evde bir gün çizim yaptım. 3 boyutlu çizim yeteneğimin olduğunu fark ettim. Bunun üzerine Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan resim kursuna kayıt oldum. Daha sonra Belediye Kültür Merkezi’nin resim kursuna katıldım. Aşağı yukarı bütün günlerimi resim yaparak geçirmeye başladım. Önce, kara kalem çalışmalarıyla resim yapmaya başladım. Daha sonra kurslardan aldığım bilgilerle yağlı boya çalışmalarına başladım. Tablolarım çoğaldıkça rahatsızlığımın azaldığını gördüm v sonunda tamamen iyileşmemi yaptığım resimlere borçluyum. Keşke daha önce bu işe başlasaydım. “

“Bunun yanında Halk Eğitim Merkezi bünyesindeki halk oyunları kurslarına katıldım. Bu bir ilk adımdır. Birçok insan mutlaka gizli kalmış bir yetenekleri vardır. Bunları ortaya çıkarmanın tek yolu resim yaparak, iç duygularını dile getirip rahatsızlıktan kurtulmaktır. Resim yaparken, opera ve klasik müzik dinlemeden, resim yapamıyorum. Resim yapma bana terapi etkisi yapıyor. Sağlığıma kavuştuğum için çok mutluyum. Kaymakam Celil Ateşoğlu ve Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Mahmut Yeniay’a bana verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum.” 

Editör: Haber Merkezi