Tolga KIZGIN

Ödemişli 39 yaşındaki ev hanımı Nilgün Gacaroğlu, yakalandığı bipola hastalığı nedeniyle, kendini resme vermesi ve sağlığına kavuşması konusu Hürriyet internet sitelerinde yayınlanmıştı.

Haber hemen ses getirdi. Fransa’da yaşayan İzmirli iş adamı Faik Ayfonlu, haberi yapan DHA Ödemiş Temsilcisi Yüksel Balcı’yı telefonla arayarak, Nilgün Gacaroğlu’nun yaptığı tabloların resimlerini istedi. Balcı, resimlerin fotoğraflarını Afyonlu’ya gönderdi. Afyonlu tekrar Yüksel Balcı’yı arayarak, Gacaroğlu’nu kutlayıp, tablolarının tamamını satın alarak ve kendisine yardımcı olmak istediğini belirtti. Afyonlu ayrıca Gacaroğlu’nun yaptığı resimlerden birçok ifade çıkarttığını ve bu yüzden tablolarını almak istediğini söyledi. Ancak, Gacaroğlu yaptığı yaptığı tabloların kendisi için çok önemli olduğunu ve evinde bir aksesuar olarak kullanacağını belirterek satmayacağını açıkladı.

Faik Afyonlu Kimdir?

TİRE'de 1952 yılında doğan Faik Afyonlu yıllardır tekstil sektöründe çalışıyor. Kendi yarattığı "Tirelli" markasıyla gömlek ve ayakkabı üreten Afyonlu, Fransa'dan Avustralya'ya kadar geniş bir yelpazede ticaret yapıyor. Futbolun da içinde olan Faik Afyonlu, Ali Uras, Şenes Erzik ve Levent Bıçakçı dönemlerinde Türkiye Futbol Federasyonu Dış İlişkiler Kurulu'nda görev aldı. Afyonlu Altay'da yöneticilik de yaptı.

Editör: Haber Merkezi