İş göremez olan ve bunu da doktor raporu ile belirleyen her sigortalı çalışan, sağlık sorunları nedeniyle işe gitmediği her günün parasını alabilmektedir. Bu noktada çalışanların sorduğu soru ise raporlu olduğum günlerin parasını nasıl alabilirim olmaktadır.

Raporlu günler direkt olarak sistem üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu sistemine düşmekte ve kişilerin raporlu olduğu günler bu sayede hesaplanmaktadır. Rapor paraları iş yerleri tarafından değil bizzat sigorta kurumu tarafından ödenmektedir.

Rapor Parası Hangi Bankadan Nasıl Alınır?

Aylık ücretlerin günlük bazındaki tutarların üçte biri rapor parası olarak çalışanlara ödenmektedir. Bu paraların alınması ise dönem sonlarında olmakta ve rapor paraları Ziraat bankası hesaplarına yatmaktadır.

Tüm rapor parası sorgulama işlemlerini e – devlet sistemi üzerinden sorgulayabilir ve paranın yatıp yatmadığını öğrenebilirsiniz. Rapor paraları bankadan nüfus cüzdanları ile alınabilmektedir.

Rapor parasının yatıp yatmadığını öğrenmek ise T.C kimlik numarası ile veya e – devlet şifresi ile internet üzerinden son derece basit ve pratik şekilde öğrenilmekte ve bu sistem kişilere oldukça avantaj sağlamaktadır. 

Editör: Haber Merkezi