HABER:BAŞAR UÇAR 
Ödemiş’e içme ve sulama suyu sağlayacak Rahmanlar Barajı’nın sulama kanalları için imzalar atıldı. 14 bin 940 dekar tarım alanına baraj suyunu ulaştıracak kanallar 5,2 milyon liraya mal olacak, 900 günde tamamlanacak.

DSİ 2. Bölge Müdürlüğü tarafından Ödemiş’in Üzümlü Mahallesi yakınlarında inşa edilen Rahmanlar Barajı’nın bu yıl sonunda tamamlanması beklenirken sulama kanalları ihalesi de 13 Aralık 2016 tarihinde yapıldı. İtiraz sürecinin tamamlanması ve onay alınmasının ardından ihaleyi kazanan yüklenici firma ile sözleşme imzalandı. DSİ 2. Bölge Müdürü Hayati Çelenk’in de katıldığı imza töreninde Rahmanlar Sulaması’nın 5 milyon 250 bin liraya ihale edildiği ifade edildi. İmza sürecinin tamamlanmasının ardından 10 gün içerisinde yer teslimi yapılarak çalışmalara başlanacak. İhale şartnamesine göre yüklenici firma sulama kanallarını 900 gün içerisinde tamamlayacak.

Rahmanlar Sulama Projesi ile 14 bin 940 dekar tarım alanına da sulama suyu sağlanacak. Borulu sistemle modern sulama yapılacak Rahmanlar Sulaması tamamlandığında 2017 yılı fiyatlarıyla 14 bin 940 dekarlık alanda yaklaşık 7,2 milyon liralık yıllık net gelir artışı ve yaklaşık 705 kişiye ek istihdam imkânı sağlanması hedefleniyor.

Temeli 2014 yılında atılan Rahmanlar Barajı’nın inşaatında %65 seviyesi aşılırken çalışmaların tamamlanması için bu yıl sonu işaret ediliyor. 25 milyon 150 bin metreküp su kapasitesine sahip olması planlanan Rahmanlar Barajı, yaz aylarında su sıkıntısı çeken Ödemiş’e yılda 9 milyon 360 bin metreküp içme suyu sağlayacak.

Editör: Haber Merkezi