Ödemiş Müftülüğü Saray düğün salonunda Kutlu Doğum Haftası Münasebetiyle “Hz. Peygamber (s.a.v) Din ve samimiyet” konulu konferans düzenledi.

Konferansa konuşmacı olarak İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi E. Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Nevzat Âşık katıldı. Düzenlenmiş olan davete Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Ödemiş Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, hâkimler, İlçe Emniyet Müdürü Okan Kestek, Vergi Dairesi Müdürü Hamza Cihaner, Beydağ Müftüsü Mustafa Karaman, Ak Parti İlçe Başkanı Ali Hadim, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Hikmet Güriş, Kızılay Derneği Başkanı, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Din Görevlileri ve çok sayıda davetli katıldı.

DİN SAMİMİ OLMAKTIR, SAMİMİYETTİR

Program Kuranı Kerim ve ilahilerin okunması ile başladı. Açılış Konuşmasını Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç Yaptı ve şunları ifade etti, “Diyanet İşleri Başkanlığımız Her yıl Kutlu Doğum haftalarında temalar belirliyor o hafta içerisinde ağırlıklı olarak o konu işleniyor. 2014 Yılının konusu ise “Hz. Peygamber (s.a.v) Din ve Samimiyet”. Bizler de Hz. Peygamberimizi en iyi anlatacak olan bir hocamızı sizler için davet ettik ve bu akşam sizleri samimiyet konusunda bilgilendirilecek. Din samimi olmaktır, samimiyettir. Sizlere davetimize icabet ettiğinizden ve geldiğinizden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Badem, “ÖRNEK ALACAĞIMIZ KİŞİ PEYGAMBERİMİZDİR”

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem ise, “Bizler de sizler gibi Peygamberimizi daha iyi anlayabilmek için buradayız. Hayatımızı şekillendirirken örnek alacağımız kişi peygamberimizdir.  Konuşmacı hocamıza, Ödemiş Müftülüğüne ve sizlere saygılarımı sunuyorum” dedi.

Prof. Dr. Nevzat Aşık, “ALLAH’IN AZABINDAN YALNIZCA İHLASLI KULLARI KURTULABİLECEKTİR”

Prof. Dr. Nevzat Aşık konferansta şunları dile getirdi, “Peygamber Efendimiz bir hadislerinde dini, “Din, samimiyettir” şeklinde tanımlamışlardır. Bunun içindir ki İslam dini ihlası, Müslümanların ibadet ve davranışlarının Allah nezdindeki temel değerlendirme kriteri olarak benimsemiştir. Samimiyetin zıttı olarak aldatma, kandırma, ikiyüzlülük gibi davranışlar, zaten İslam ahlâkıyla asla bağdaşmayan niteliklerdir. Bu bakımdan samimiyet ve ihlas, Müslümanlığın özünü oluşturmaktadır. Bu sebeple Peygamber Efendimiz “Ameller niyetlere göredir” buyurmuştur. Samimi olmayan iman, ibadet ve amellerin Allah yanında hiçbir değeri olmaz. Kalbin ameli olan niyetlerimiz, ihlasla buluşmadan asla kurtuluşa eremeyiz. Kalbimizi ve nefsimizi riyadan, nifaktan, ikiyüzlülükten, gösterişten, ucubdan, sümadan, kibirden, kendini beğenmişlikten, yalandan, iftiradan, hasetten, bencillikten, gıybetten, kinden, öfkeden, nefretten arındırmadıkça ihlasa eremeyiz. İbadet ve kulluğu dünyanın mihveri yapmadıkça; her ibadete sevap, her başarıya takdir, her iyiliğe teşekkür bekleyip gönlümüzü dünyaya ve dünyalıklara, makam ve mevkilere, çıkar ve menfaatlere bağladığımız müddetçe ihlas ve samimiyete kavuşamayız. Unutmayalım ki dünyevileşme hastalığı insanda ne ihlas bırakır ne de samimiyet! Ne Allah rızası bırakır, ne de Allah’ın rızasını! İhlastan uzak amellerin dışı süslüdür, fakat içi boştur. İhlas ve samimiyetten uzak toplumlar, güvensizliğin hâkim olduğu; suç ve günahların, aldatma ve aldanmanın en çok olduğu toplumlardır. Bizler, ancak bıçak kemiğe dayandığında, gemi dalgalarla boğuştuğunda, uçak türbülansa girdiğinde, ateş komşudan geçip bizim bacayı sardığında Rabbimizi hatırlıyoruz. O zaman ihlas kıvamında Rabbimize yalvarıyoruz. Sözler verip, adaklar sıralıyoruz. Fakat bu haller geçtiğinde verdiğimiz bütün sözleri hemen unutuveriyoruz. Oysa bilelim ki Allah katında amellerin az veya çok olması değil, sürekli ve ihlâsla yapılmış olması değerlidir. Ve yine bilelim ki Allah’ın azabından yalnızca ihlaslı kulları kurtulabilecektir. Ahirette kullara amellerinin karşılığı verildiği zaman riyakârlara şöyle seslenilecektir: ‘Dünyada kendilerine riyakârlık yaptıklarınızın yanına gidin! Bakın acaba onların yanında bir mükâfat ya da hayır görebilecek misiniz?’ Daime tatlı dil bir yumruktan daha etkilidir. Necaset necaset ile temizlenmez, Ahlakı, huyu güzel olan her yaşta güzeldir” dedi.

Programın sonunda günün anısına Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin Prof. Dr. Nevzat Âşık’a bir buket çiçek takdim etti. 

Editör: Haber Merkezi