HABER:YÜKSEL BALCI 
Mesleki  başarısı yanında, hanımefendiliğiyle de dikkatleri üzerine  çeken Handan Hocanın rektör yardımcısı olması, ailesine ve hemşerileri için gurur kaynağı oldu.  

 Ege Üniversitesi Rektörlüğüne seçilerek atanan Prof. Dr. M. Cüneyt Hoşçoşkun ,ilk rektör yardımcılığına  tıp fakültesi Öğretim üyelerinden Prof. Dr. Handan Ak´ı atadı.

 Handan Ak Kimdir?

 Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim dalında öğretim üyesi olan Prof. Dr. Handan Ak, klinik biyokimya ve moleküler genetik alanlarında bilimsel çalışmalar yürütmektedir. Prof. Dr.  Ak, Dokuz Eylül Üniversitesinde kimya alanında lisansını tamamladı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya alanında yüksek lisans ve doktora yaptı. 2006´da doçent unvanı alan Prof. Dr. Ak, aynı anabilim dalında 2012´den itibaren profesör unvanı ile akademik çalışmalarına devam etti. 2009´dan itibaren araştırmalarını başta mikroarray analizi ve diğer moleküler genetik tekniklerini kullanarak kompleks hastalıkların araştırılması üzerine çalıştı. Prof. Dr. Ak´ın lisans ve lisans üstü eğitimi sorumlulukları ve danışmanlığını yaptığı çok sayıda yüksek lisans ve doktora tez yöneticiliği bulunmaktadır. Handan Ak,2013 yılından itibaren Kanada Ontoria´da bulunan McMaster Üniversitesi ile ortak bilimsel projeler yürütmektedir. Çok sayıda bilimsel makalesi ve kitabı bulunan Prof. Dr. Ak´ın, Türk Biyokimya Derneği, Britanya Biyokimya Derneği, Kanada Moleküler Biyobilimler ve Amerikan İnsan Genetiği Derneği üyesi olup  ayrıca, Türk Biyokimya Derneği İzmir Şubesi yönetim kurulunda bir dönem görev yapmıştı. Ödemişli Prof. Dr. Ak,  Ege Üniversitesi´nde yeni dönemin ilk rektör yardımcısı oldu.

 Çiçeği burnundaki rektör yardımcısı Prof. Dr. Handan Ak “ Sayın Rektörümüzün bana büyük sorumluluk isteyen bir göreve atamasının mutluluğunu yaşıyorum. Gerçekten büyük sorumluk isteyen bu önemli görevi, başarıyla sürdürmek için elimden gelen bütün imkanı kullanarak  rektör yardımcılığı makamını  en iyi şekilde temsil  etmenin gururunu yaşayacağım.”

Editör: Haber Merkezi