Telefon ve internet yoluyla dolandırıcılara karşı en etkili mücadeleyi yürüten teşkilatların başında gelen İzmir Emniyeti, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü bünyesinde kurduğu tiyatro ekibi ile vatandaşları bilinçlendirmeye çalışıyor.
TAMAMI POLİSLERDEN OLUŞAN TİYATRO EKİBİ
Sanatı kullanarak vatandaşı suç ve suçlu konusunda bilinçlendirmeye çalışan, vatandaşın daha dikkatli ve duyarlı olmasını sağlamayı amaçlayan İzmir polisi, yüksek verim elde ettiği bu yöntemi sürdürüyor. Tamamı polis memurlarından oluşan 11 kişilik İzmir Polis Tiyatrosu, Tire Emniyeti’nin talebiyle geçen yıl geldiği ilçemize dün bir kez daha geldi.
Tire Belediyesi Gösteri ve Konferans Salonu’nda öğrencilere yönelik bir gösterimde bulunan polis tiyatrocular, ‘İletişim Yoluyla Dolandırıcılık’ konusunun işledikleri oyunlarıyla profesyonel tiyatrocuları aratmadılar. Öğretmenleri ile birlikte oyunu takip eden öğrenciler, ilgi çekici diyaloglarla süslenmiş olan oyunu dikkatle  ve ilgiyle takip ettiler.
KİREMİTÇİ’DEN TİYATRO EKİBİNE ÇİÇEK
Oyunda bugüne kadar binlerce benzer örnekleri yaşanan telefon dolandırıcılığı konusunda bir kurgu hikaye ele alındı. Çocukların ve gençlerin bu tür dolandırıcılık vakaları ile karşılaştıklarında neler yapmaları gerektiği tiyatro yoluyla anlatıldı.
Program sonunda sahneye çıkan ve kısa bir konuşma yaparak bu konuda Tire Emniyeti olarak ne tür çalışmalar yaptıkları hakkında bilgiler veren Tire Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, tiyatro ekibini oluşturan polis memurlarına sahneledikleri oyundan dolayı teşekkür etti ve kendilerine çiçek takdim etti. 

Editör: Haber Merkezi