1994 yılında Bayındır’a gelen ve bu zamana kadar ilçede görev yapan Bayındır Emniyet Müdürlüğü’nün sevilen personellerinden polis memuru Ekrem Avşar (55)  30 yıl 4 aylık hizmet süresini tamamlayarak emekli oldu.

03 Aralık 1984 yılında göreve başlayan Avşar,  17 yıl trafik ve kalan yıllarda ise emniyetin çeşitli birimlerinde görev aldı.  Son üç buçuk yıldır muhabere bürosunda görev alan emekli polis Ekrem Avşar 30 yıl 4 ay’lık hizmet süresini 30 Mart günü tamamladı. Emekli olduğu gün Bayındır İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde yapılan vedaya ve lokma ikramına Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli, başkan yardımcıları ve belediye personeli, İlçe Emniyet Müdürü, Avşar’ın mesai arkadaşları, ilçedeki birçok kurum ve kuruluş müdür ve personelleri, Avşar’ın ailesi ve sevenleri katıldı.

Medya Bayındır’ın imtiyaz sahibi ve gazetemizin muhabiri olan şuan vatani askerlik görevini yapan Mehmet Akif Avşar’ın babası olan Ekrem Avşar yapmış olduğu açıklamasında duygusal bir veda konuşması yaptı.    

Biliyorum bir veda her zaman hüzün doludur

Ekrem Avşar, “Şimdiye kadar, 30 yılı aşkın görevim içerisinde ve öncesindeki tanıdığım tüm İnsanlara; Biliyorum bir veda her zaman hüzün doludur. Yıllar su gibi akıp gidiyor. İnsan hayatı acısıyla tatlısıyla göz açıp kapayıncaya kadar geçip gidiyor.  Artık aranızdan ayrılıyorum tabii resmi görev gereği. İnanıyorum ki başı dik, alnı açık, vicdanı hür bir şekilde daima insanî meziyetleri ön planda tutarak, Anayasa ve Kanunların verdiği görevi yerine getirme gayreti içinde olmaya çalışarak, görevim esnasında hiç bir zaman kimsenin dini, dili, mezhebi bağlı bulunduğu etnik kökenine ve siyasi düşüncesine saygısızlık etmemeyi ve gittiğim her görev yerinde kendimi oralı gibi sayarak ülkemizin de bir zenginliği olarak gelenek ve göreneklerine saygı duymayı şiar edindim ve çocuklarıma da aynı telkinde bulundum.”

Türk Polis Teşkilatının bir ferdi olarak kalacağım

“Mensubu olmakla şeref duyduğum Türk Polis Teşkilatının bir ferdi olarak kalacağım. Hiç arzu etmeme rağmen görev esnasında bazı arkadaşları ve vatandaşları rencide etmiş, kalbini kırmış veya üzmüş olabilirim. Bu ve benzeri hasletler yaşam felsefem değil. Bu vesile ile bilerek veya bilmeyerek kalbini kırdığım her kim varsa özür diliyor varsa hakkımı helal ediyorum. Benim değil herkesin üzerimde hakkı olduğunu düşünüyorum. Görevim boyunca tanıyıp rahmetli olmuş tüm arkadaşlara rahmet diliyor, gazi olanlara saygı duyuyor,  henüz çalışan tüm meslektaşlarıma Allah'tan kazasız belasız çalışmalar diliyorum.  Mensubu bir ferdi olmakla gurur duyduğum ülkeme, teşkilatıma, sülaleme ve aileme yakışır bir şekilde görev yaptığımı düşünerek kazasız, belasız bir şekilde çalışarak yüzümün akı ile emekli olmayı nasip eden Allah’a sonsuz şükürler olsun.  Bu duygular içinde herkese en derin saygı ve selamlarımı sunarım ” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi