Ödemiş’in Köylü Üretici Pazarı’nda patates satan Fatma Sarı, 35 senedir ailesiyle birlikte çiftçilikle uğraştığını ancak bu kadar kötü bir dönem hatırlamadığını söyledi.
Patatesin toprak altı fiyatının 10 kuruşa düşmesiyle birlikte üretici feryat etmeye başladı. Girdilerini aşırı derecede yüksek olmasına karşın ürettiği ürünü satmakta zorlanan üretici kan ağlıyor. Köylü Pazarı’nda kendi tarlasında yetiştirdiği patatesi satan Küçükavulcuklu çiftçi Fatma Sarı şu anda kilogramını 50 kuruştan sattığını, akşama kadar alıcı bulamaması halinde 3 kg’ı 1 TL’ye kadar düştüğünü ifade etti.
35 senedir çiftçilik yaparak 4 çocuğunu da üniversite okuttuğunu belirten Fatma Sarı, “Bu kadar kötü bir dönem hatırlamıyorum. Topraklarımızın 4 dönümüne patates ektik, kendi ürettiğimizi satıyorum ancak büyük zarardayız” dedi.
18 senedir pazarlarda kendi ürünlerini sattığını söyleyen Sarı, “Tohumu zaten kilogramı 1,5 TL’den aldık. Mazot, elektrik, gübre, işçilik derken girdileri artıyor. Görüyorsunuz ben burada 50 kuruşa satmaya çalışıyorum, toprak altı fiyatı 10 kuruşun da altına iniyor. Karpuz sezonu da açılıyor. Hava şartlarından dolayı karpuz da darbe gördü. Yine aynı durumlar yaşanacak gibi gözüküyor” şeklinde konuştu.
Editör: Haber Merkezi