HABER: YÜKSEL BALCI


Patates fiyatlarının altınla yarışması üzerine, piyasada patates ithal edilecek şeklindeki haberler üreticinin sıkıntılı anlar yaşamasına neden olmuştu. Ödemiş Ak Parti yönetim kurulu, bir basın bildirisiyle bunu yalanladı ve patates ithalatının olmayacağı müjdesini üreticilere verdi.

Patates, devam eden arz talep dengesiyle, bu yıl yüksek fiyat olarak piyasada ses getirmişti. Zaman zaman 20 krş’a düşen ve ürün tarlada çürümeye bırakılmıştı. Ama bu yıl altınla yarışan patates fiyatlarının 5 lira kadar yükselmesi Ödemişte üreticinin yüzünü güldürerek, çiftçinin altın yılını yaşamasına neden oldu.

Ödemiş’te, yağışlı ve soğuk geçen mevsim nedeniyle, patates rekoltesi düşmüş, patates ambarı olarak bilinen ilçede, her yerde olduğu gibi patates fiyatları yükselmişti.

Pazarda en düşük 2,5 TL satılan patatesin ancak ağustos ayında itibaren tüketiciyi yansıyacağı belirtiliyor.

Ödemiş Ak Parti yönetimi ithalatın söz konusu olmadığını belirterek bir bildiri yayınladı.

Ak Parti yönetiminden Talip Örs ve Deniz Seval “ yönetimimiz Sayın Tarım Bakanımız Mehdi Ekerle görüşerek ithalatın söz konusu olmadığını öğrendi ve bu konuda bir basın bildirisi yayınladık bildiri şöyle:

Bölgemizde patates haşatının başladığı bugünlerde, çeşitli kaynaklar tarafından“ patates ithalatının “ dile getirildiğini duymaktayız.

Hükümetimiz bugüne olduğu gibi, bundan sonrada üretici ve çiftçi kardeşlerimizi mağdur edecek hiçbir uygulamaya imza atmamıştır. Aksine, Cumhuriyet tarihinde tarıma en büyük desteği Ak Parti iktidarı vermiştir.

Ak Parti ilçe teşkilatı olarak, Tarım ve Köy İşleri Bakanı Sayın Mehdi Ekerin “ Süt Bayramı nedeniyle Ödemişe yapmış olduğu ziyaret sırasında ithal patates konusu ele alınmış, sayın bakanımızdan” hasadın başladığı bugünlerde kesinlikle patates ithalatının söz konusu olmadığı ve üreticilerimiz mağdur olmayacağı söze alınmıştır.” Tüm üreticilerimiz bu konuda rahat olsunlar. 
Editör: Haber Merkezi