HABER NAZİF HARUPÇU

Türkiye’nin önemli patates üretim merkezlerinden olan Ödemiş ve Küçük Menderes Havzası’nda yaz patatesi sökümleri de ovada hemen hemen tamamlandı.

Sarı patatesi ile ün salmış olan Ödemiş’te üreticiler bu sezonu da fiyatlarda bir ara dalgalanma olsa da iyi paralarla kapattı. Bir ara fiyatı 40-50 kuruşa kadar düşen patateste Temmuz ayının birinci haftasında fiyatlar yaklaşık 1 lirayı gördü.

100 bin tona ulaşan üretim ve 50 milyon liraya ulaşan yıllık cirosu ile önemli pazarın olduğu Ödemiş’te özellikle yaz patatesine ilgi daha da artmakta. Bu sene yağışlı hava ve Soğuk havanın uzun sürmesi nedeniyle 15 Nisan’da başlayan ilk hasat 1 ay gecikmeli başladı ve Ramazan bayramı öncesi sona erdi.

Hürriyet mahallesinde bulunan Kamyon nakliye garajında bundan 1 ay öncesinde yüzlerce Kamyon başka illere ürün nakli gerçekleştirmek üzere cadde ve sokaklarda park halinde beklerken, Önceki gün çektiğimiz Kamyon garajı ve yol kenarlarındaki kamyonlardan eser kalmadı ve kamyon garajı çevresi tamamen boşaldı.

Günde 300 kamyonun patates taşıyarak çıkış yaptığı Ödemiş’te Kamyon garajında araç kalmadı.

Editör: Haber Merkezi