Tolga KIZGIN/YERELGÜÇ : ÖDEMİŞ'in Zafer Mahallesi´nde, TOKİ tarafından yaptırılan üç blok ve 6 katlı devlet hastanesinin yapımı ihalesini Ankara merkezli Kart İnşaat Şirketi almıştı. Şirket mali sıkıntı yaşayınca, TOKİ tarafından ihalesi feshedildi. Yeni ihale, Aralık ayı içerisinde N. DOĞUŞ İNŞAAT ORDEM YAPI İş Ortaklığı’na verildi. Şirket yetkilileri, 12 güvenlik görevlisi ve 6 teknik personel ile şantiyede yerlerini aldılar.

Hastane inşaatının çatısında 13 kişi eylemde !

Ancak, sabah saat 09.00 sıralarında KART İNŞAAT’TA çalışan 13 kişilik işçi grubu, Kart İnşaat’tan 300 bin lira alacaklarının olduğunu iddia ederek, paralarının ödenmediği için bu rakamın 600 bin lirayı bulduğunu belirterek, inşaatın 3. katına çıktılar. Şantiye Şefi Barış Ediz’in Emniyet’e haber vermesi üzerine, Emniyet Müdürü Ramazan Çankaya yönetiminde emniyet ekipleri olay yerine geldiler. Ödemişli olduğu öğrenilen işçilerden Hasan Aracı ve Hüseyin Aracı, megafonla yaptıkları anons da alacaklarının olduğunu, bugüne kadar kart inşaattan alacaklarını alamadıklarını bu yüzden büyük sıkıntı içinde olduklarını, piyasaya büyük çapta borçları olduğunu belirttiler. İşçiler, TOKİ yetkililerinin, Belediye başkanı Mahmut Badem’in ve Ak Parti İlçe yönetiminin buraya gelmesini, bu sorunun çözüme kavuşması için kendilerine yardımcı olmalarını istediler.

Sıtkı Demir, Kart İnşaat'tan 180 bin lira alacağı olduğunu iddia etti

Alacaklılardan TATSAN YEMEK ŞİRKETİ sahibi Sıtkı Demir, eyleme bizzat katılmamasına rağmen yaptığı açıklamada:

“Kart İnşaat’a yemek verdik. Şuanda 180 bin lira alacağımız var. İhale feshedilmeden önce, yine Ödemiş’in gururunu düşünerek, “yemek verdik. Elimizi değil, gövdemizi taşın altına koyduk.”

“TOKİ’nin arkamızda olmasını istiyoruz.”

TOKİ, tekrar Kart İnşaat’a 6 ay süre verdi. Bu süre zarfında 50 bin liralık daha yemek verdik. Hakkımızı kimse aramadı. Burada mağdur olan biziz. Mağdur olduğumuz için yeni gelen firma bizi çağırdı. “3 aylık çekle 1 ay yemek vereceğiz.” Bende çekle yemek veremem dedim. Şuan da, Kart İnşaat’ta 180 bin lira alacağım var. Buraya TOKİ yetkilileri gelip arkamızda olsalar, bu iş çözülür. Eylemle çözüleceğini sanmıyorum. TOKİ’nin arkamızda olmasını istiyoruz.”

İTFAİYE, AMBULANS VE AKS EKİPLERİ OLAY YERİNDE

Hastane inşaatında eylem haberinin duyulması üzerine, 2 itfaiye, bir ambulans ve bir de AKS ekibi olası bir tehlikeye karşı olay yerinde nöbet tutuyorlar.

Halil Demir, “Bizi bire bir ilgilendiren bir konu değil”

Ak Parti İlçe Başkanı Halil Demir, “Çözüm çalışmaları devam ediyor. Bizi bire bir ilgilendiren bir konu değil.”

 

 

 

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi