HABER:YÜKSEL BALCI
Ailenin maddi durumunun yetersiz olması, genç kızın ameliyatını geciktiriyordu. Merve Aslan, 4. Katta bulunan sınıfına, ancak arkadaşlarını yardımıyla gidiyordu. Acılarının artması üzerine, okulu bıraktı. Dertli anne, Kiraz Zihinsel ve Bedensel Engelsiz Umutlar Derneği Başkanı Atiye Okka’dan yardım istedi.
Okka, Kiraz’da bir yardım kampanyası başlattı. Ancak,  kampanyadan 3 bin lira toplanmıştı. Başkan Atiye Okka ,yanına Merve’nin annesini ve Merve’ yide alarak Yerelgüç Gazetesine geldiler. Sorunlarını burada uzun uzun dinledim. Daha sonra, Kiraz Kaymakamı  Sayın Mustafa Akgül’e hitaben gazetemizde bir köşe yazısı yazıp,  sorunu anlattım. Sayın  Mustafa Akgül, Sosyal Yardımlaşmadan 15 bin liralık ödeneği çıkardı, kendisini teşekkür ederim. Geri kalan kısmıda Valilik tarafından temin edilince, Merve Aslan’ın ameliyatı yapıldı. Şu anda ,Merve Aslan, sağlığına kavuştuğu için Yerelgüç olarak son derece mutluyuz.”
Kiraz İlçesi Çok Programlı Anadolu Lisesi 9. Sınıfta okuyan 17 yaşındaki Merve için istenen 30 bin lira toplandı. Sağlığına kavuşan Merve Aslan rahatlıkla yürüyebiliyor.
Doğuştan skalyoz hastalığı olan ve 30 bin lira hastane ve malzeme masraflarını bir türlü karşılamayan anne Hapili Kazan, Kiraz Zihinsel ve Bedensel Engelsiz Umutlar Derneği Başkanı Atiye Okka’ya müracaat ederek yardım istedi. Atiye Okka, resmi makamlara başvurarak yardım kampanyası  başlattı. Kampanyadan ancak 3 bin lira toplandı. 27 bin liraya daha ihtiyaç vardı. Hapili Kazan maddi durumu müsait olmadığı için bu kezde kaymakamlığa başvurdu.  Kaymakamlık sosyal yardımlaşmadan 15 bin lira yardımda bulundu. Bu paranında yetmemesi üzerine ,dertli anne bu kezde ,valiliğe başvurdu. Valilik 12 bin lira verince, istenen para  tamamlandı.
DOKTOR AMELİYAT PARASI ALMADI
Özel bir ilgi isteyen bu ameliyat için Prof. Dr  Emin Alıcı ailenin maddi durumunun zayıf olmasından dolayı ,el emeği almadı. Ancak , yurt dışından gelecek malzeme ve hastane masrafları için  30 bin lira  istedi ve özel bir hastanede Merve’nin ameliyatını yaptı. Sağlığına kavuşan genç kızın şu anda mutluluğuna diyecek yok.

DEVAMSIZLIKTAN OKULDA KAYDI SİLİNDİ
Okulun 4. Katında eğitim gören Merve’yi, okulda asansör olmadığı için arkadaşları omuzlayarak sınıfına götürüyordu. Ancak , son zamanda ağrılarına dayanamayan genç kız ,çok sevdiği okulunu  devamsızlık nedeniyle  bırakmak  zorunda kaldı. Okuma aşkıyla yanıp tutuşan Merve Aslan, okuluna kavuşmak için can atıyordu  ama  devamsızlık belini büktü. Yapılan başarılı bir ameliyattan sonra ,sağlığına kavuşan Merve Aslan bu kezde Açık öğretim lisesine yazılarak merdiven çıkmadan ,evinde derslerini çalışıyor. Merve’nin tek amacı ,okuyup anasınıfı öğretmeni olmak. Bunu için gece gündüz demeden derslerini çalışıyor.
Merve Aslan “ Kiraz çok programlı Anadolu Lisesi’nde okuyordum. Sınıfım  4.Katta olduğu için  sınıfa çıkmakta  zorluk  yaşıyordum. Bu yüzden okula bırakmak zorunda kaldım. Okulda arkadaşlarımın yardımlarıyla sınıfıma çıkabiliyordum. Ameliyat olmam gerekiyordu. Ameliyat olmam için 30 bin TL ye ihtiyacımız vardı. Durumumuz iyi olmadığı için ameliyat olmam gecikti .Yardım kampanyası başlattık. 3 bin lira gibi para toplandı. 15 bin lira Kaymakamlık, 12 bin lirada valilik yardımda bulundu. Ameliyat oldum ve ameliyatım başarılı geçti.  Bu güne kadar 4 kez ameliyat oldum ve artık rahatlıkla yürüyebiliyorum. İdealimde anaokulu öğretmeni olmak var. Şu anda ,Açık öğretim lisesine kaydımı yaptırdım. Evimde çalışıyorum.”

 Hapili Kazan “ Çocuğum skalyoz rahatsızlığı nedeniyle ameliyat olması gerekiyordu. Kiraz Engelsiz Umutlar Derneği Başkanı Atiye Okka yardım kampanyası başlattı. Kampanyada 3 bin lira toplandı. Paranın tamamlanması için kaymakamlığa başvurdum.Kaymakamlık 15 bin lira verdi. Bu parada yetmiyordu. Bu sefer valiliye başvurdum. Valilik 12 bin lira verince ,para tamamlandı. İzmir’de özel bir hastanede ameliyatımız yapıldı, çocuğum şu anda sağlığına kavuştu yürüyor. Sayın valimize, Sayın Kaymakamımıza, kampanyaya katılan halkımıza teşekkürlerimi sunuyorum.”

Dernek Başkanı Atiye Okka “Kiraz Zihinsel ve Bedensel Engelsiz Umutlar Derneği kurucu başkanıyım. Üyemiz olan Merve Aslan, skalyoz hastasıdır. Annesi maddi durumları müsait olmadığından derneğimize başvurarak kızının ameliyat edilmesini istedi. Ameliyat için 30 bin liraya ihtiyaç vardı. Bu rakam bizi düşündürdü. Yönetim kurulu olarak toplandık. Kızımızın acılarını gördüğümüz için bu işe duyarsız kalamazdık.  Yardım kampanyası başlattık. Açılan hesabımıza ancak 3 bin lira yatırıldı. Kızımız nefes alamıyor, yemek yiyemiyordu gün geçtikçe durumu kötüye gidiyordu. Acilen buna müdahale etmemiz lazımdı. Ne yapacağımızı düşündük DHA Muhabiri Yüksel Balcıya başvurduk. Kiraz Kaymakamıyla yaptığı görüşme sonucu, biz kaymakamlığa başvurduk. Kaymakamlık 15 bin lira verdi. Bu da yetmiyordu, valiliye başvurduk valilik 12 bin lirayı verince sorun halloldu ve ameliyatımızı yaptırdık. Şu anda kızımız sağlığına kavuştu. Bizde bunu mutluluğunu yaşıyoruz.”

Editör: Haber Merkezi