HABER:FARUK ÇARK

Kırmızı pancarın Pandemi deki en etkili besin olduğunu ve tüketilmesi "Koronavirüs salgınında kırmızı pancar kanın oksijen taşıma kapasitesini yüzde 400’ün üzerinde arttırıyor”.

Kırmızı pancarın sofralarda mutlaka bulunması gerekir "Kırmızı pancar aynı zamanda iltihabı önleyici, azaltıcı ya da ortadan kaldırıcıdır.

A, B, C, P vitaminleri ve mineraller bakımından da çok zengindir. Kırmızı meyve ve sebzeler çok yüksek antioksidan içeriğine sahiptir. Kalp damar hastalıkları gibi kronik hastalıkları da engelleyebilir.

Aktif olarak sporla uğraşıyorsanız pancar sizin için bulunmaz bir besin olmaktadır.

Pancar suyunun kas fonksiyonu üzerinde iyileşmeyi arttıracağı ve uzun mesafe koşucuları arasında sık rastlanan akut inflamatuar durumları azaltarak kas ağrılarını azaltacağını birçok çalışmada ispatlanmıştır. Bazı kanser türlerinde önleyici etkisi olduğu tespit edilmiştir.

Özellikle hipertansiyonda, gıda takviyesi olarak pancar suyu tüketiminin kan basıncını önemli ölçüde azalttığını gösteren çalışmalar da bulunmaktadır. Sofralarımızdan eksik etmeyin. Özellikle çiğ olarak tüketilmeli veya haşlanmış şekilde tüketilebilir”.

Editör: Haber Merkezi