HABER: GAMZE ONAN


Ödemiş’in goca başkanı Mehmet Emin Öztürk 2015 Genel Seçim sonuçlarını değerlendirerek, yılların vermiş olduğu siyasi deneyim sonucu CHP ve Ak Parti’nin koalisyon kurmasının en iyi yol olduğunu öne sürdü.

Geçtiğimiz Pazar günü gerçekleşen seçimlerin sonuçları hakkında bir değerlendirme yapan Ödemiş CHP Ödemiş Eski İlçe Başkanı Mehmet Emin Öztürk bu seçimlerde kazanının HDP olduğunu ve koalisyonun da CHP ve Ak Parti arasında yapılması gerektiğini belirtti.

Memleket için en hayırlısının hükümetsiz kalmamak olduğunu belirten Mehmet Emin Öztürk, “ Seçimlerin sonuçlarına baktığımızda bir koalisyon kurmaya gidilecek çünkü seçilen parlamento 2 sene boyunca seçime gitmez. Bu yönde bir karar da meclisten çıkmaz. Mecliste 2 sene kalan emekli oluyor ne diyeyim o kadar masraf yapıp meclise kadar gitmişler neden erken seçime gitsinler milletvekilleri gitmez. O bakımdan bu seçimin asıl galibi HDP çünkü eğer HDP barajı aşamamış olsaydı Ak Parti tek başına hükümeti kuracaktı. Şuan HDP’nin çıkarmış olduğu milletvekili sayıları Ak Partiye gidecekti ve hükümeti kuracaktı. Bu yüzden bence Türkiye’de galip HDP’dir. Memleketimiz için hayırlı olsun diyeceğiz, benim düşüncem ülkeyi hükümetsiz bırakmamak ve Ak Partinin 258 Milletvekili var CHP’nin 132 Milletvekili var memlekete sağlam bir hükümet olması için esas koalisyonu bu iki partinin kurması lazım. CHP dedi ki bayramlarda emeklilere iki ikramiye vereceğiz, taşeron işçilere kadro vereceğiz.  Verilen vaatlerin yerine getirilmesi şartıyla Ak Parti ve CHP’nin koalisyon kurması memleketimiz için en hayırlısı olur.”

“YEREL SEÇİM GALİPLERİ ADAYLARDIR, PARTİ DEĞİL”

2014 yerel seçimde CHP’nin aldığı oy oranı ile 2015 Genel seçimlerinde aldığı oyu karşılaştıran Öztürk, “Bilinir ki genel seçimler ile yerel seçimlerin durumu ayrıdır. Yerel seçimlerde aday oyuna bakılır. Ödemiş için yerel seçimlerde adayın halka yakın olması, halk tarafından sevilen biri olması oyları değiştirir. Yerel seçimlerde o yüzden başarı kazandık falan diye bir şeyler yoktur Ödemişli yerel seçimlerde Ödemiş’in durumuna, adayın durumuna bakarak oy kullanır. Halka yakın olan örgütleriyle güzel geçinecek bir belediye başkanı ister önüne gelen birine oy verip hayal kırıklığına uğramak istemez. Yerel seçimde belediye başkan adaylarının etkisi çoktur. Bu sebeple yerel seçim de alınan oy oranları ile şimdiki genel seçim oyları arasında fark vardır.”

Editör: Haber Merkezi