HABER MERKEZİ


İzmir İl Genel Meclisi eski Grup Başkanvekili Yücel Özen kentte yaşanan Suriyelilerin dramı nedeniyle çağrıda bulundu. Özen, iş dünyası, belediye başkanları ve valiyi göreve davet etti.

Suriye’de yaşanan savaş nedeniyle İzmir’e gelen göçmen sayısı 100 bine ulaşırken problemler ise devam ediyor. Daha iyi bir yaşam umuduyla birçoğu Avrupa’ya geçme hayalini kurarken birçoğu ise büyük şehirlerde zor şartlarda yaşamını sürdürüyor.  İzmir’de sıklıkla gündeme gelen Suriyeli göçmenler konusunda çağrı geldi. İzmir İl Genel Meclisi Eski Grup Başkanvekili Yücel Özen kentin yetkililerini önlem almaya ve göçmenlere sahip çıkmaya davet etti.

Özen şunları söyledi: “Neredeyse 5 bin yıldır milyonlarca insanı ağırlayan İZMİR... Ramazan aylarında iftar çadırları kurmak için yarışa giren iş dünyasını, önce insan sloganıyla yola çıkan yerel yöneticilerimizi ve bu kentin şehri-eminlerini,  karetta karattaların yaşam haklarını bile korumaya çalışan duyarlı kent dinamiklerimiz olan STK’ları,  Afrika ülkelerine, Somali’ye  yardım kampanyası gösterileri yapan AKP seçim hükümetini, devletimizi ve kentimizin sayın valisini, sokaklarında aç-sefil, metruk binalara-izbe sokakların duvar diplerine sığınan, sokakta bebekleriyle birlikte yaşayan, adı hangi milletle anıldığı önemli olmayan insanlarımıza sahip çıkmaya çağırıyorum.  Milyonlarca insanı, yüzlerce uygarlığı ağırlayan İzmir ve İzmirliler… Komşusu açken uyuyan bizden değildir diyerek Gavur İzmir yakıştırmalarına çağdaş-demokrat-aydın ve yiğit yüzünle gülümse ve dayanışma yüzünü göster”

Editör: Haber Merkezi