Tire’de Belediye Başkanı Çiçek’in köy malları satışı kararına karşı duruşuyla ses getiren Eski İl Sekreteri ve Tire Eski İlçe Başkanı, Başkan Kocaoğlu’nun köy mallarını, kurulacak köy kooperatiflerine devredilmesi önerisi hakkında AK Parti İl Başkanı’na çağrıda bulundu.
Kırsal kalkınma projeleri ile dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediyesi bir yandan köylerde fidan dağıtım çalışmalarına devam ederken Başkan Kocaoğlu kooperatifler ile ilgili yaptığı açıklama nedeniyle yine gündeme geldi. Kocaoğlu, özel idarelerin kapatılmasından sonra belediyelere geçen köy tüzel kişiliklerindeki malların kooperatiflere devri için yasal düzenleme talebinde bulundu.
Köy mallarını, kurulacak köy kooperatiflerine devredilmesi önerisine AK Parti cephesinden ilk yanıt TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Milletvekili Ali Aşlık’tan gelmiş, Aşlık, “Özel idareler kapanmadan önce köy mallarını nasıl köylü kullanıyorsa şimdi de aynen kullanıyor. Kocaoğlu, istediği gibi üreticilerden mal alabilir. Önerisini sunsun biz de bakalım. İzmir’in yararına olan her şeye destek veririz” yorumunu yapmıştı.
Kocaoğlu’nun önerisi bu kez Tire’de Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in sonrada geri adım attığı köy malları satış sürecinde karşı duruşuyla ses getiren Eski İl Sekreteri ve Tire Eski İlçe Başkanı Yücel Özen’in AK Parti İl Başkanı Bülent Delican’a yaptığı çağrı ile gündeme geldi.
Yazılı bir açıklama yapan Özen, “Delican, kısa bir süre önce partisinin İzmir’deki 6 belediye başkanıyla toplantı yaparak köy mallarının satışı konusunda önemli bir duruş sergilemiş;  malların asla satılmayacağı sözünü kamuoyu ile de paylaşarak; köylünün alkışını almıştı” ifadelerini kullandığı açıklama da Kocaoğlu’nun önerisinin Delican için de samimiyet testi olacağını kaydetti.

İşte o açıklama
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun köy mallarını, kurulacak köy kooperatiflerine devredilmesi önerisi; AK Parti İl Başkanı Bülent Delican için de ‘samimiyet testi’ olacaktır.
AK Parti’nin İzmir Önderi olan Sayın Delican, kısa bir süre önce partisinin İzmir’deki 6 belediye başkanıyla toplantı yaparak köy mallarının satışı konusunda önemli bir duruş sergilemiş;  malların asla satılmayacağı sözünü kamuoyu ile de paylaşarak; köylünün alkışını almıştı.
Ancak nedense; Aziz Başkan’ın, köylünün yani halkın yararına olacak “Kooperatiflere Devir” önerisi ile ilgili sessiz kalmıştır. Bu sessizliği bölen, ancak ne yazık ki soru işaretleri ile dolu bir açıklama yapan ise, TBMM Tarım ve Köy İşleri Komisyonu Üyesi olan İzmir Milletvekili Ali Aşlık oldu.
İzmir’in bir dönem patronu olan AKP milletvekili Ali Aşlık ’ın açıklaması; kentin önceliklerini her zamanki gibi doğru belirleyemediğini ve hâkimiyetsizliğini ortaya koyan, belirsizliklerle dolu, hatta “2B talanına” prim verecek,  garip bir açıklamadır.
Konunun gelinen noktada önünü açacak ve Aziz Başkan’ın yerinde önerisini Ankara’ya taşıyacak olan adres; AK Parti İl Başkanı Bülent Delican’dır.
Bütünşehir Yasası’nda kolaylıkla yapılacak bir değişiklikle,  Köy mallarının, yine gerçek sahiplerinin yani köylünün ortağı olacağı kooperatiflere devri olanaklıdır. Burada söz konusu olan ortak çıkardır, Cumhuriyetimizin köylülere armağanı olan köy arazilerinin kooperatifler bünyesinde toplanması konusudur.
Sayın Delican’ın belediye başkanları ile bir araya geldiğinde ortaya koyduğu sağlam duruşunu sürdürmesini bekliyoruz.
AKP İl Başkanı’nın köy mallarının satılması, başka bir değişle peşkeş çekilme ihtimalinin önüne geçen ilk açıklamasının arkasında durarak;  iktidar partisinin İzmir Milletvekillerini bir araya getirmesi ve hızla doğru adımı örgütleyerek girişimde bulunmasını ve kamuoyu ile paylaşmasını bekliyoruz.

Editör: Haber Merkezi