CHP eski il sekreteri Tire ilçe Başkanı Yücel Özen bir basın bildirisi yayınlayarak, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’e eleştirilerde bulundu.

Yücel Özen’in 'TAYFUR ÇİÇEK’İ TERBİYEYE VE SEVİYEYE DAVET EDİYORUM' başlıklı basın bildirisi açıklaması şöyle :

“Belediye Başkanının CHP İlçe merkezimizde ilçe başkanının adaylık açıklamasında basınımıza ve TV kanallarına yaptığı seviyesiz açıklamalarına bu kez ilk ve son olarak kendisinin

anlayacağı seviyesiz dille cevap vereceğim.”

 

“SON 2 YILI HATIRLAYALIM”

“CHP'nin, bütün şehir yasası gereği köyler dahil oy  kullanılacağı için seçimi  kazanacağımızı zaten  biliyorduk. Partimiz yetkililerine ilettik. Tire'nin bütün siyasi partileri bilir.  Tayfur Çiçek'in hangi partinin önde gittiğini bilmek gibi bir yeteneği vardır.

TV  kanalında söylediği gibi bizim fındık kadar beynimiz var ya. Kendisi koca  kafalıdır ve kocaman  beyni vardır haliyle. Gözleri hep kısıktır bu  nedenle burnu çok iyi parti  kokusu alır. Her seçim öncesi partileri kollar, matematik hocası ya hesaplar  not verir ve seçilecek  partiye abanır. Tek  özrü vardır seçildikten sonra yıllarca o partilere emek verenlere saldırır ve o koca koca partileri “TAYFUR PARTİSİ” yapmaya çalışır. Bu tavrını ANAP'ın ve DYP'nin eski yöneticileri iyi bilirler.

Tüm bunları bilmeyen o zamanların  ünlü belediye müteahhitti Gürsel  Erol DYP'li Tayfur Çiçeği Ankara ya götürerek CHP'li  Tayfur Çiçek'i  Kılıçdaroğlu'ndan  teslim almıştır.

Aylar önceden belli  idi bu ama parti içi demokrasicilik oyunu oynandı.  Adaylarımızın içinden Tayfur  Çiçek aday  yapıldı.

Genel merkezimizin görevlendirilmesine sadık davranarak  Sayın Çulhaoğlu'nun isyan-tehdit ve saldırılarına rağmen elimizden  gelen tüm  katkıyı sağladık  örgüt olarak.

 

Önce ANAP'ın, sonra  DYP'nin  vagonuna inip, binen  altı ok  boyalı Tayfur  Çiçek  27  Mart  günü Tire Belediye başkanı oldu. Tabi çok  sevindik 65 yıl sonra CHP'li bir belediyemiz  oldu. Birkaç  partilimiz  belediyenin asgari  ücretli  çalışanı oldu.  Daha  doğrusu belediye taşeronu ilçe başkanımızın taşeronu oldu.

'Orda  bir belediye var uzakta  o belediye bizim  belediyemizdir.' türküsü CHP'ye oy  veren partililerimize yetti. Çok sevindik bu  sevinç  bize yetti...

Ama  Tayfur beye yetmedi. Yeğenlerinden  birini  koordinatör yedek  başkan  yaptı yetmedi... Yeğenlerden  diğerini  topçularımızın ve kulüplerimizin başkanı yaptı yetmedi... Belediye meclis üyelerinin  bir bölümünün  çocuklarını, damatlarını kendisinin ve eşinin  ailesinin belediye de sözleşmeli memur yaptı yetmedi... Eski iş ortağı belediye taşeron  müteahhidini CHP ilçe  başkanı yaptı yetmedi... Kendisini  Sn. Kılıçdaroğlu’na götürüp CHP adayı yapan Gürsel Erol'un  yeğenini özel kalem  müdürü- devlet memuru yaptı yetmedi... ANAP'ta  ve DYP'de  parti  emekçilerine  yaptığı  gibi CHP'nin duayen  siyasetçilerini  susturdu yetmedi... Eski  ortağı  ilçe başkanı  seçim  yapmadan  kongre delegelerini yazdı(  kara defterlerinde tahrifat- sahtecilik ile ilgili  savcılıkta yargılanması  sürüyor) yetmedi... yetmedi... yetmedi... yetmedi... ama biz Tire'li CHP'liler ANAP ve DYP  gibi  partimizi  ona - eski  ortağına ve  Çiçek  şürekasına  teslim  etmeyeceğiz.

Nasıl köy mallarını sattırmadık,aynı  inançla  belediyemizi de  karşıdan seyredeceğiz ama parti yönetimimizi  ona  teslim  etmeyeceğiz..”

 

“KÖY MALLARI  SATIŞI  YİNE  GÜNDEM.  ACABA  NİYE ?”

“Başkan olduktan sadece  yüz gün sonra daha köylere seçim  teşekkürüne bile gitmeden yasayla devrolunan köy arazilerinin satış kararını aldı meclisten.  Tüm hemşerilerimizin bildiği tartışmaları hem Tayfur Bey hem  Aziz  Bey hem de CHP il  Başkanımızla yaptım. Büyükşehir başkanımız Aziz  Bey partimizin yazılı taahhütlerine ve sözüne sadık  kalarak satışları durdurdu. 

Ama on dört ay sonra Tayfur bey bu konuyu ısıtıp tekrar  gündeme getirdi.  Matematik öğretmeni belediye başkanı yine hesap yapıyor. Ne topçulara  ne spor komplekslerine nede belediye işlerine para  yetmiyor. Yani  gündem  yine satmak... CHP itiraz etmezse zaten elinde tuttuğu köy malları satışının meclis kararını uygulayıp  oradan gelecek trilyonları  belediye kasasına aktarıp çiçekler içinde  ama binlerce sorun içinde yaşayan Tire halkına baka  baka  top oynayarak mutlu mutlu  yaşarlar...

Ama CHP itiraz ederse.  O zaman ver  elini 4. parti.  Yani iktidar partisi.  Asıl niyet budur. Yüzsüzce ve hadsizce kırk yıllık  yoldaşım  Halil Çulhaoğlu'nu ve partisinin bir  üyesine hakareti  pişkince  dinleyen  ilçe başkanının yanında, kendisi  parti parti  gezerken benim nerdeyse  hayatımı verdiğim  CHP ilçe  binasında beni  hain ilan etmesinin asıl nedeni budur. Kendisini  partinin  sahibi ilan edip ilçe başkanına  bu adamları partiden ayıkla demesinin asıl nedeni budur.”

“MİLLETVEKİLLERİ'NİN ÇALIŞMASINA GELİNCE”

“Bizim  partimizde bu çalışmaları ilçe başkanı  programlar. Sözünü ettiği  çiçek  tesislerinde verdiği muhtar yemeklerine ilçe başkanı  tarafından sadece Sn. Aytun  Çıray, Sn. Balbay ve Sn. Hüseyin Sezer ismen davet edilmiştir. Belediye başkanı makamı  Arap pınarından milletvekillerimize hakaret edip fetva vereceğine kendi yerel seçiminde “Altı ok” boyalı Tayfur Çiçek oy veren hemşerilerimize teşekkür etmesini öğrensin önce... Belediye başkanı kendisine protokol ve toplantılarda mecburen merhaba  nasılsın dememi bile saygısızca ve terbiyesizce değerlendirmiştir. Bundan böyle kendisini  selamlamayı  yeğenlerine, yalakalarına ve eski ortağı ilçe başkanına havale ediyorum...''

TİRE BELEDİYE BAŞKANI TAYFUR ÇİÇEK’İN, YÜCEL ÖZEN HAKKINDA YAPTIĞI AÇIKLAMALAR

Cumhuriyet Halk Partisi’nde ihraç edilmesi gereken insanların olduğunu söyleyen Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Televizyon kanallarına ve  gazetelere çıkıp Belediye Başkanlarına , İlçe Başkanlarına laf söyleyenlerin derhal partiden ayıklanması gerektiğini söylemişti. Konuşmasında Cumhuriyet Halk Partisi Eski İzmir İl Sekreteri Yücel Özen’i işaret eden Çiçek, Özen ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunarak, “ Köy tüzel kişiliği mallarının belediyeye geçmesinin ardından kendi malımız olan bir araziyi satışa çıkardık. Bunun sonucunda içimizden biri olan Yücel Özen çıktı ve televizyon kanallarında yaygara kopardı.  Bunun üzerine Ak Parti’li biri de; ‘İşte gördünüz. Yücel Bey yanlışı yakaladı. Muhalefet işte böyle yapılır. Yücel Bey’e ödül vermek lazım’ diyor. Ben de Tire Belediye Başkanı olarak diyorum ki, Doğru! Yücel Bey büyük bir madalyayı hak etti, ama CHP’den değil tabii ki” sözlerine karşılık Yücel Özen bir basın bildiri yayınladı.

 

Çiçek, Yücel Özen’e ağır eleştirilerde bulunmuştu.

Çiçek,  “Bu nasıl bir pişkinliktir” diyerek Özen’e göndermelerde bulundu.  Çiçek açıklamalarını; “Söylemleriyle bizlere zarar veren bu arkadaşlar herhangi bir protokolde utanmadan karşımıza çıkıp ‘Abi nasılsın’ diyorlar. Ben bu pişkinliği anlayamıyorum. Ben bir insana kızıyorsam o insan benim için her zaman karşı taraftır. Yani medyada boy boy pozlar verip, iri iri laflar edip ondan sonra da kalkıp hiçbir şey olmamış gibi orta yerde dolaşmak ve hala daha görev talep etmek bana ters geliyor. Bunların derhal ayıklanması gerekiyor”

Çiçek konuşmasında; “Yücel Özen’in yaptıkları hainliktir. Belediyemize ait bir arazinin satışını yaparken Yücel Özen ortalığı karıştırdı. Bunun üzerine Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu’da satışı iptal edin dedi. Bizler de arazinin satışını iptal ettik. Bunun sonucunda araziyi alacak olan arkadaşımızın 36 Bin liralık teminatı yandı. Biz de yasal olarak yaptığımız ve bitmiş bir ihaleden gelecek olan  1 Milyon 3 Yüz Bin Lira’yı yok sayarak böylesine bir zarar gördük. Bu zararı kendi partilimiz saydığımız bir insanın kamuoyunu yanıltması ve fişeklemesi neticesinde gördük. Bu şahıs, sanki Tire CHP Teşkilatı kapkaç yapıyormuş ve malları el altından satıyormuşuz gibi pozisyonlara düşürdü. Bu şahıslar bir de CHP’liyiz diye orta yerde dolaşıyorlar. Tabii olaylar bununla sınırlı değil. Daha sonra bir bakıyoruz Tayfur Çiçek CHP’nin kuruluş yıldönümüne gelmedi diye bir haber çıkıyor. Sana ne? Ben de insanım. Hasta olabilirim, mazeretim olabilir. Sen yoklama katibi misin? Bence bu arkadaşlar CHP’li olamaz”

“7 Haziran seçim sürecinde Tire’de muhtarlarla iki defa yemekli toplantıda bir araya geldik. Bu toplantılarımıza sadece iki tane milletvekili adayımız katıldı. Diğerleri neredeydi? Bu seçim sizin seçiminiz. Sizler bu bölgeden oy alacaksınız. İnsanların elini sıkacaksınız.  Ak Partili milletvekili adayları Tire’deki tüm fabrikaları gezdi. Tek tek insanların elini sıktı. Çok iyi hatırlıyorum önceki seçimlerde Mehmet Ali Susam Sanayi’de girilmedik dükkan sıkılmadık el bırakmamıştı. Kusura bakmasınlar ama maalesef hepsi sınıfta kaldı. Milletvekilleri Tire’yi pas geçti. Burayı çantada keklik gördüler ama bu işler öyle çantada keklik hesaplarıyla olmuyor. Meclise gidip bizleri temsil edecek olan arkadaşlarımız maalesef daha şimdiden bu bölgenin milletvekilliğini yapmayacaklarını adeta göstermişlerdir. Sen aday iken bu bölgeye gelmiyorsan vekil seçildiğinde hiç gelmezsin. Maaşını çek, Ankara’da tadını çıkar! Bu heyecan neden kayboldu bilemiyorum. Bir an önce toparlanıp kendimize gelmeliyiz” demişti.

 

Editör: Haber Merkezi