Dünya Koleji öğrencileri bu Eğitim-Öğretim yılında da uluslararası yarışmalarda büyük başarılara imza atıyor. 12-13 ve 14 Ekim 2015 tarihlerinde dünyanın dört bir yanından milyonlarca öğrencinin online yarıştığı UNICEF ve MICROSOFT’un katkılarıyla hazırlanan World Math Day yarışmasında Dünya Koleji öğrencileri 5.6. ve 7. sınıfları dereceler yaparak bronz sertifikalarını almaya hak kazandılar. Yaklaşık 1 milyon 133 bin öğrencinin kıyasıya yarıştığı organizasyonda dünyada dereceye giren ilk 100 okul  arasında 5.sınıflar bazında 15. sırada, 6.sınıflar bazında 11.sırada ve 7.sınıflar bazında 11.sırada yer alarak "World Math Day 2015"de Ödemişli bizleri gururlandırmışlardır. 

Malezya'dan Estonya'ya kadar dünyanın her ülkesinden öğrencilerin kendi yaş kategorilerindeki öğrencilerle birlikte arama ve araştırma yaptıkları, dünya rekoru için zihinsel aritmetik sorularını rakiplerine karşı yarışarak en kısa zamanda yanıtladıkları uluslararası bir etkinlik olan World Math Day 2015'de toplam 235 ülkeden 56,082 okul yarıştı.

Okul Müdürü Serkan Taşcıoğlu,  “Okulumuzda öğrencilerimizin problem çözme becerilerini ve matematiğe karşı ilgilerini artırmayı önemsemekte ve öğrencilerimizin ulusal ve uluslararası düzeyde düzenlenen matematik sınavlarına katılımlarını desteklemekteyiz. Bu yarışmanın, öğrencilerimizin eğlenerek problem çözme becerilerini geliştirmeleri için bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. Elde edilen başarılarla ülkemizi başarı ile temsil eden okulumuzun Dünya’da adını böyle başarılarla duyurması bizleri gururlandırıyor. Bütün öğrencilerimizi üstün başarılarından dolayı ve başarılarında emeği olan matematik öğretmenlerimizi kutlar, başarılarının devamını dilerim.” şeklinde konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi