Özel  Dünya Koleji’nde İlkokul velilerine yönelik "Öğrenme Tarzları ve Hiperaktivite Bozukluğu’’ konulu bir seminer düzenlendi.

Özel Dünya Koleji ev sahipliğinde düzenlenen "Öğrenme Tarzları ve Hiperaktivite Bozukluğu" konulu seminerde konuşan Eğitim ve Öğrenme Uzmanı Nedret Keskin , “Aile tarafından ciddiye alınmayan dikkat eksikliğinin çocuğun hayatını olumsuz yönde etkileyeceğini’’vurgulandı. Dikkat eksikliği olan çocuk ve gençlerin bir konuya odaklanamadıklarını belirten Keskin, "Bir çocuğa dikkat eksikliği teşhisinin konabilmesi için onda dikkat eksikliği, aşırı hareketlilik, dürtüsellik gibi belirtilerin görülmesi gerekir. İlk bakışta sıradan gibi gelse de bu davranışlar çocuğun hayatını olumsuz yönde etkiler. Özel davranılması gereken çocuklarımız onlar. Sadece ilaçla tedavi etmek yerine; anne babalar, bakıcılar, okul öncesi ve okul dönemi öğretmenlerin de şefkatle, sabırla, sevgiyle, bıkmadan, ne yaptığını bilerek, onlarla yakından ilgilenerek onların durumlarını iyileştirebileceklerine inanmaları gerekiyor.”dedi.

Hiperaktivitenin aşırı hareketlilik anlamına geldiğini, çocukta hiperaktivite olmadan da dikkat eksikliği bozukluğunun (DEB) görülebileceğini vurgulayan Keskin, hiperaktivitenin daha çabuk fark edildiğini, ancak dikkat eksikliği bozukluğunun (DEB) daha geç fark edildiğini belirtti. Her bireyin farklı şekillerde öğrenme yeteneğinin olduğunu, bireylere uygun şekilde verilen eğitimin daha kaliteli ve hedefe yönelik olduğunu ayrıca işitsel, görsel, dokunsal, öğrenme modelleri olduğunu belirten kesin öğrencilerin tarzlarına uygun şekilde eğitim verilmesi gerektiğini vurguladı.

Özel Dünya Koleji Müdürü Serkan Taşcıoğlu ise dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunun (DEHB) ev ortamı, çocuğu yetiştirme biçimi gibi nedenlerden kaynaklanmadığını, ailelerin kendilerini suçlamamaları gerektiğini, bunun tedavisinin de mümkün olduğunu, ailelerin ihmal etmeden mutlaka Okul Rehberlik Servisi ile diyalog halinde olmaları ve bir psikiyatri uzmanından yardım almaları gerektiğini vurguladı.

Editör: Haber Merkezi