2 ile 8 Kasım lösemili çocuklar haftasında Özel Dünya Koleji’ni ziyaret eden LÖSEV yetkilileri verdikleri seminerlerle her yaş grubundan öğrencinin bilgilenmesini sağladılar.

Özel Dünya Koleji idare ve öğretmenlerinin desteğiyle gerçekleştirilen seminerde Lösev Yetkili Personelinin LÖSEV’in etkinlikleri, çalışmaları ve kanserle mücadelede sağlıklı beslenmenin önemi hakkında Özel Dünya Koleji öğrenci ve öğretmenlerine ayrıntılı bilgi verdi.
LÖSEV’de gönüllü olarak görev alan Özel Dünya Koleji personeli ve Lösev gönüllülerine bir yıldır yapmış oldukları maddi ve manevi yardımlar ile destek çalışmaları için teşekkür ederek Okul Müdürü Serkan Taşcıoğlu’na çalışmalardaki başarı ve özveri için Lösev Teşekkür Sertifikasını teslim ettiler.

Taşçıoğlu, “Okulumuza gelip öğretmen ve öğrencilerimizi LÖSEV hakkında bilgilendirdikleri için kendilerine teşekkür ederiz. LÖSEV’in çalışmalarında daha etkin yer alabilmeleri için öğrencilerimize destek olarak bir önceki yıl yapılan çalışmalardan daha kapsamlı ve daha büyük etkinlikler ile LÖSEV’e destek vermeye devam edeceğiz.” 

Türkiye'de her yıl 2000 yeni lösemili çocuk vakası ortaya çıkıyor. Bu durum bazen dar bütçeli ailelerde ebeveyni lösemili çocuk ile diğer çocukları arasında seçim yapmaya kadar zorluyor. Bu sebeple LÖSEV gerçekleştirdiği tüm faaliyetlerde, gelir elde etmenin yanı sıra, lösemi hastalığını tanıtmayı, lösemili çocukların ve ailelerinin sıkıntılarını topluma aktarmayı ve bu vesileyle toplumu bilinçlendirmeyi amaçlamaktadır.

Editör: Haber Merkezi