Gerçekleştirilen etkinlikte konuyla ilgili anlatılanlar şunlar oldu;
Sahip olduğunuz her şeyi düşünün; onsuz yaşayamayacağımızı hissettiğimiz değerli şeyler veya başka birinin hep hayal ettiği ama sizin çöpe atmak üzere olduğunuz şeyler. Bu ister bir kitap, bir oyuncak, bir enstrüman, elbise veya bir kalem olsun her biri süreçler ve malzemeler kullanılarak üretilmiştir ve genellikle çok çok su harcanmıştır.
Birçok şirket daima ürünlerin yeni versiyonlarını üretiyor ve pazarlıyor.
Birçok reklamcı daha çok insanın, daha çok şey almasının etkili yollarını buluyorlar. Tüm bunlarla israfa yönelen, ihtiyaçtan fazla harcama yapan bireylere dönüşüyoruz.
İhtiyaç ya da fazlası ürünü satın alıp, kullanıp, çöpe atarken; hammaddeyi, enerjiyi ve bizim için çok değerli olan suyu harcıyoruz.
Özel Dünya Eğitim Kurumları Su Kâşifi ekibi Perşembe günü, okul spor salonunda düzenlemiş oldukları “SU DEĞİŞ-TOKUŞ” partisinde ilkokul ve ortaokul öğrencileri, getirdikleri kullanım fazlası ürünlerin değiş-tokuşunu yapıp suyun tüketimi konusuna dikkat çektiler. Müzik eşliğinde devam eden partide öğrenciler suyun önemi, bilinçli alışveriş ve kaliteli zaman geçirme konularındaki olumlu kazanımları Dünya Eğitim Kurumları ailesini çok mutlu etti. Ayrıca öğrenciler limonata satışı yapıp, elde ettikleri gelir ile sokak hayvanlarını koruma ile ilgili projelere fon oluşturdular. Yarının büyükleri, çevreye ve doğaya duyarlı birer Dünya insanı olarak yetişiyor.

Editör: Haber Merkezi