Her yıl mayıs ayının ilk haftasında kutlanan “Bilişim Haftası”, Özel Dünya Eğitim Kurumları’nda, birbirinden güzel yarışmalar ve etkinlikler düzenlenerek kutlandı.
Hafta boyunca Özel Dünya Eğitim Kurumları’nda yapılan yarışma ve etkinliklerden biri de, öğrencilerin tablet ortamında, Fresh Paint uygulamasını kullanarak resim yapmasıydı. Burada ki amaç, çocukların yeteneklerinin günümüz teknolojisiyle birleştirilmesi, teknolojiyi kendilerine yararlı olacak şekilde kullanabilmeleriydi. Özel Dünya Eğitim Kurumları’nda ilkokul düzeyinde yapılan yarışmayı duyurmak için okul içine afişler asıldı. Yarışmaya gönüllü katılan öğrencilerin resimleri arasından 10 tanesi resim öğretmenleri tarafından seçildi ve bu resimler internet üzerinden oylamaya sunuldu. 3 gün süren oylama sonucunda en çok oy alan ilk 3 öğrenci belirlendi ve ödül almaya hak kazandı.

Yapılan törende, öğrencilere ödüllerini veren Okul Müdürü Serkan Taşçıoğlu, “Öğrencilerimizin resim yeteneklerini, teknoloji ortamında sergileyebilmeleri adına yapılan yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi kutluyorum. Öğrencilerimizin teknolojiyi uygun ve doğru şekilde kullanmalarına yönelik farkındalık yaratmak için “Bilişim Haftası” boyunca yapılan etkinliklerden dolayı, emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi