Özel Dünya Eğitim Kurumları, geleneksel olarak düzenlediği satranç turnuvasının 4.sünü bu yıl da 28 Kasım Cumartesi günü gerçekleştirdi. 3 farklı kategoride 5 tur yapılan müsabakalara, Dünya Eğitim Kurumları İlkokul ve Ortaokul kademelerinden birçok öğrenci katıldı.

Dünya Eğitim Kurumları satranç öğretmeni ve bir hakemin yönettiği oyunlarda öğrenciler, kıyasıya mücadele ettiler.

Saat 10.00’da başlayan etkinler, saat 15.00’da ödül töreninin ardından son buldu. 1. Ve 2. Sınıf öğrencilerinin bulunduğu ilk kategoride 5 turu tamamlayan tüm öğrenciler madalya kazandılar. 2. Ve 3. Kategoride yarışan 3.,4.,5. Ve 6 sınıf öğrencileri içinde en yüksek puanı alan 3er öğrenci, madalya ve hediyelerle ödüllendirildiler.

Özel Dünya Eğitim Kurumları Genel Müdürü Serkan Taşçıoğlu, “ analitik düşüme, strateji geliştirme, dikkat konsantrasyon gelişimi ve zamanı doğru kullanma gibi daha bir çok kazanımları olan satranç oyununun, okulumuzda ders olarak uygulanmaktadır.” dedi.  Taşcıoğlu ayrıca “ Eğitiminin verilmesinin yanı sıra bu tür etkinliklerle de öğrencilerimizin bu oyuna dikkatlerini çekebilmeyi amaçladıklarını aynı zamanda eğlenceli, biraz da rekabet havası içerisinde bir gün geçirmelerini sağladıklarını belirtti.

Editör: Haber Merkezi