HABER: AYŞE AKYÜZ


Ödemiş Zihinsel ve bedensel Engelsiz Yarınlar derneğine Ödemiş Belediyesi tarafından tahsis edilen dernek binası düzenlenerek görkemli bir açılışla hizmete girdi. Derneğin açılışında Ödemiş Halk Eğitim Müdürü Yunus Ergin tarafından kurulan ve çalışmaları yürütülen Mehter Takımı damga vurdu. Derneğin açılışına, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem AK parti İzmir 2. Bölge Milletvekili aday adayı ve Dünya Vücut Şampiyonu Tolga Murat Balıkçı, Kiraz Zihinsel ve Bedensel Engelsiz Umutlar Derneği Başkanı Atiye Okka, engelliler ve engelli yakınları katıldı.


Açılışta sunuculuk yapan dernek üyesi özel çocuk Gülen Deniz’in anonsları takdirle karşılandı. Ödemiş Zihinsen ve Bedensel Engelsiz Yarınlar Derneğin ikinci başkanı gazeteci Dilek Acar Özdemir’in konuşurken down sendromlu yeğeninin 6 yıl önce yaşamını yitirmesini anlatırken gözyaşlarını tutamaması üzerine engelli çocukların annelerini de gözyaşlarına boğdu. İnönü İlkokulunun Semazen grubunun gösterileri ve özel çocukların oynadığı zeybek oyunları konuklardan bol bol alkış aldı.

Ödemiş Zihinsel ve bedensel Engelsiz Yarınlar Derneği Başkanı ve Gülden isminde engelli bir çocuk sahibi olan Serpil Aksoy Baştürk açılışta duygusal bir konuşma yaptı.

Serpil Aksoy Baştürk “Son yıllarda yapılan çalışmalarla engellilere yönelik birçok çalışma yapılsa da engelli bireylerimizin hala sorunları var. Bu sorunların giderilmesi için gerekli çalışmaların önümüzdeki yılarda yapılıp, engellilerin daha iyi şartlara kavuşacağına inancım sonsuzdur. Ödemiş’te var olan problemlerin belediyemizle işbirliği yapılarak çözüleceğine inanıyorum. Derneğimizin bundan bir buçuk yıl önce kuruluş aşamasında, Ödemiş Eski Belediye Başkanımız Bekir Keskin’e müracaat ederek sorunlarımızı anlattık. O da dernek kurulursa sorunların daha rahat çözüleceğini belirtmesi üzerine, bir buçuk yıl önce, derneğimizin temelini attık. Derneğimizde emeği geçenlere teşekkür ederiz. ”şeklinde konuşan Başkan Serpil Aksoy Baştürk kızı Gülden Baştürk ile ilgili doğumundan itibaren yaşadığı anılarını açılışa katılan konuklarla paylaştı.

Dernek binasının tahsisinde büyük emeği geçen Ödemiş’in AK Partili Belediye Başkanı Mahmut Badem ;“Yaklaşık bir buçuk yıl önce kurulan dernek, samimi içten talepler geldiğinde nelerin başarılabileceğini ortaya koydu. Özel vatandaşlarımız bizden dernek talebi tahsisi bulunması üzerine, bizde bu dernek binasını kendilerine tahsis ettik. Ödemiş Belediyesi olarak, belediyemizin imkânları dâhilin de her fırsatta engellilerimize yardım etmeye çalıştık.” ifadelerini kullanan Başkan Badem konuşmasında önümüzde ki günlerde engeliler için yapılacak müjdeleri sıralamayı ihmal etmedi.

Özel vatandaşlarımızla her zaman birlikteyiz diyen Başkan Badem;  “Ödemiş Belediyesi tarafından engellilerimiz için bir oyun grubu satın aldık. Birlikte vereceğimiz bir kararla, hepimizin uygun gördüğümüz yere, montajını yapıp özel çocuklarımızın hizmetine sunacağız. Önümüzdeki günlerde Ödemiş Belediyesi bünyesinde, yapacağımız hizmet alımlarına engelli kardeşlerimizin istihdamı için sizlere destek vereceğimizi burada açıklıyorum. Dernek binamızın daha aktif olması için dernek binasının üzerinde bulunan, eski şehir salonunu çağrı merkezi haline getirerek 100 kişiye burada istihdam sağlayacağız. Engellilerimizin kullandıkları akülü araçlar için iki tane şarj makinası satın aldık, yakında binamızda onların hizmetine sunacağız. Özel insanlarımızla her zaman beraberiz, her türlü sorunları bizim sorunumuzmuş gibi yardımcı olmak bizim en büyük görevimizdir. Farkında olamadığımız sorunlarınızı bize getirin, birlikte çözelim. Çünkü bizler sorunları sizin gözlerinizle göremeyiz.”

Açılışta ,engelli çocukların, babalarının ve anneleri tarafından okunan şiirler okuması duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

 Dernek başkanı Serpil Aksoy Baştürk tarafından derneğin kuruluşundan açılışına emeğini geçen Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem başta olmak üzere, 50 kişiye teşekkür belgesi verildi. Belge törenin ardından Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, AK Parti İzmir 2.bölge Engelli Milletvekili aday adayı Tolga Murat Balıkçı tarafından “hayırlı uğurlu olsun dilekleriyle kurdele kesilerek dernek binası açıldı. Törenden sonra konuklara tavuklu pilav ve ayran ikramında bulunuldu. Tören sonunda dernek binasında üyelerle hatıra fotoğrafı çektirildi.

Editör: Haber Merkezi