HABER: SÜLEYMAN GÜLEROĞLU
 Geceye Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem ve eşi Nevin Badem, Ödemiş Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi ve eşi Fadime Kiremitçi, Kiraz Zihinsel ve Bedensel Engelsiz Umutlar Derneği Başkanı Atiye Okka, Aydın Engelsizler Derneği Başkan ve üyeleri ile Özel Çocuklar ve aileleri katıldılar. Gecenin açılış konuşmasını ise Ödemiş Zihinsel ve Bedensel Engelsiz Yarınlar Derneği Başkanı Hülya Tunç yaptı.

“Engelliler Özel ilgiyi ve davranış biçimini hak ediyor”
Ödemiş Zihinsel ve Bedensel Engelsiz Yarınlar Derneği Başkanı Hülya Tunç, “Biliyorsunuz 3 Aralık günü dünya engelliler günü olarak kutlanıyor. Sağlığın ve sağlıklı yaşamın en büyük zenginlik olduğunu fark etmenin yolu yanı başımızdaki engellileri fark etmekle başlar. Hepimizin birer engelli adayı olduğumuz gerçeğini fark edersek, bugünün anlam ve önemini daha iyi kavrayabiliriz. Engelli olmak bir suç veya seçim ya da bir tercih değildir. Ama engelli gerçeği hayatın inkâr edilemeyen bir gerçeğidir. Onların ihtiyaçlarını yanıt verebilmek için neler yapılması gerektiğini daha iyi belirleriz. Unutmayalım ki engelliler özel bir ilgiyi ve özel bir davranış biçimini hak ediyorlar. Biz Ödemiş Zihinsel ve Bedensel Engelsiz Yarınlar Derneği olarak onların en yakınında durmayı onlar için neler yapabileceğimizi belirlemeyi kendimizi yaşam amacı edindik. Toplumlar birbirlerine destek olduğu sürece toplum dayanışma içinde oldukları sürece de kutsaldır” dedi.

“Özel kardeşlerimizin her yerde bizlerle birlikte olmaya hakları var”
Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, “Bugün sizlerle birlikte olmak istedik. Sizler özel insanların, özel çocuklarımızın, özel kardeşlerimizin onların aileleri olarak her türlü desteğe her türlü birlikteliğe, her türlü yakınlığa hak ediyorsunuz. Her türlü desteği hak ediyorsunuz. Bizler bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada şahsım ve Ödemiş Belediyesi tüm ekibiyle her fırsatta sizlerle birlikte olmaya devam edeceğiz. İnanın ve bilin ki bugün yapılanlar, yarın yapılacakların yanında çok az, yarın daha iyisini yapacağız. Yarından sonra da daha iyisini yapacağız. Yerel yönetimler olarak her fırsatta bütün Türkiye’ de olduğu gibi hiçbir ayrım gözetmeksizin sizlerle birlikte olmaya devam edeceğiz. Bu kardeşlerimizin bizlerle birlikte sokakta yürümeye, bizlerle birlikte, eğlenmeye, bizlerle birlikte sahada olmaya hakları var. Biz Ödemiş’te böyle bir dernekte sizleri bir çatı altında toplayan, arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Özel çocuklar Grup Değişim eşliğindeki şarkılarla eğlendiler.













Editör: Haber Merkezi