HABER: DİLEK AYVALI

Toplam 16 ilçeyi ilgilendiren gelişmede Kiraz'da belediye 106 bin TL'lik bedelle ihaleyi kazandı. Dikili ve Seferihisar'da özel şirketler ihaleleri kazanan taraf oldu. Diğer ilçelerdeki ihalelere katılım olmadı. İlerleyen süreçte yeni ihale tarihlerinin netleşmesi bekleniyor.

Konu ile ilgili olarak Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Yerelgüç Gazetesine açıklama yaparak ihale ile kiraladıkları bölgede sağlık turizmi ve seracılık yapacakları kaydetti.

SERACILIK VE SAĞLIK TURİZMİ YAPACAĞIZ

Özçınar şöyle konuştu, “Karaburç, Çayağzı ve Sarısu mahallelerini kapsayan 3 bin hektarlık bir alan bugün ihaleye çıktı ve bu ihaleyi Kiraz Belediyesi olarak 106 Bin liralık bedelle kazandık. Bu bölgede vatandaşlarımız tarımla uğraşarak geçimini sağlıyor. Bizim amacımız bu bölgede yapacak olduğumuz çalışmalar sonucunda sahalardaki su ile seracılık ve sağlık turizmi yapacağız. Kiraz Belediyesi olarak biz bu alanı zaten kiralamıştık. 3 yıldır alan bizdeydi ve çalışmalara başlamıştık. Suresi bitti tekrar aldık. Şimdi MTA ile görüşmelerimiz devam ediyor. Detaylı son çalışmadan sonra sondaja geçeceğiz.”

HALKIMIN SAĞLIĞI VE MENFAATLERİ ÖNCELİKLİDİR

Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar bölgeye Termik Santral kurulmasından duyduğu endişe nedeniyle daha önce yine ihale ile alanı kiraladıklarını belirterek, “Korkum Termik Santral kurulmasıydı. Bunun için de çok arayan oldu, hepsini reddettim. Halkımın sağlığı ve menfaatleri önceliklidir. Bizim yapacağımız seracılık ve sağlık turizminin Kiraz halkının kalkınmasında önemli yeri olacak” dedi.

Editör: Haber Merkezi