Özçınar, mesajında, 19 Mayıs 1919 tarihinin bu milletin kurtuluşa, bağımsızlığa, hürriyete ve geleceğe olan inancının tarihi olduğunu söyledi.
Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs’ta memleket toprakları işgal altında iken, bu millete, bu milletin azim ve kararlılığına olan inançla Samsun’da milli mücadelenin, Kurtuluş Savaşı’nın, milletin var oluş mücadelesinin meşalesini yaktığını hatırlatan Özçınar, mesajını şöyle sürdürdü,
“19 Mayıs tarihinin Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanması bu milletin gençlere olan güveninin simgesidir. Mustafa Kemal Atatürk’ün belirttiği gibi, gençler cesaretimizi takviye ve idame ettiren sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz eğitim ve bilgi ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, düşünce özgürlüğünün en kıymetli örneği olacaksınız.
Bu ülkenin geleceği gençlerimiz, Türkiye’yi her zaman daha ileriye götürme hedefinde yılmadan, yorulmadan çalışma gayretindedir. Bu yolda kılavuzumuz, medeniyetimiz, tarihimiz, kültürümüz ve inancımız ile dünyaya örnek olan ecdadımızdır.”
 “Varlığınız ve dinamizminiz ülkemize değer katmaktadır. Doğru ve kararlı adımlarla Türkiye’yi geleceğe taşıyacağınıza yürekten inanıyorum. Bizlere bu cennet vatanı bırakan büyük Atatürk başta olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını rahmet, saygı ve şükranla anıyorum. Siz sevgili gençlerimizin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.”

Editör: Haber Merkezi