Düzenlenecek olan panel ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Kasım Sevin 28 Haziran Perşembe (yarın) günü düzenlenecek olan panelin 10.00’da Saray Salon’da başlayacağını söyledi.
Ödemiş Ticaret Odası ve İzmir Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenecek olan ‘Yeni Türk Ticaret Kanunu’ndaki Değişiklikler ve Bu Değişikliklerin Etkileri’ konulu panel hakkında konuşan Kasım Sevin, “13/01/2011 tarihli TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen ve kademeli şekilde 1 Temmuz 2012 tarihinden itibaren yürürlüğe girmeye başlayacak olan 6102 Sayılı Yeni Türk Ticaret Kanunu; ticari hayatı adeta yeniden inşa edecek birçok yeniliği de beraberinde getirmekte, tüm sanayici ve işadamlarımızı, şirket yöneticilerini, tüm üyelerimizi yakından ilgilendiren kanun anonim ve limited şirketler için de değişiklikler içermektedir” dedi.
 
KÖKLÜ DEĞİŞİKLİKLER GETİRİYOR
Sevin, Ticaret Odası’nca düzenlenecek panelde Ticaret Kanunu’ndaki Değişiklikler hakkında İzmir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sabri Tekir, Genel Olarak Ticaret Kanunu’ndaki değişiklikler konusunda İzmir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Yrd. Doç. Dr. Hüsnü Turanlı, Şirket Hukukundaki Değişiklikler konusunda Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Doç. Dr. Ahmet Türk, Kanundaki değişikliklerin etkileri hakkında İzmir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Rektör Yard.Prof. Dr. Merdan Hekimoğlu, Ticaret Kanunundaki Değişikliklerin Vergisel Boyutu konusunda İzmir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Doç. Dr. Keramettin Tezcan, Yeni Türk Ticaret Kanunu ve Denetim konusunda Yeminli Mali Müşavir/T.C. Merkez Bankası Denetmeni Saim Uysal’ın konuşmacı olarak katılacağını bildirdi.
Kasım Sevin açıklamalarını şöyle tamamladı: “İki oturum halinde yapılacak olan panelimizde ayrıca her oturum sonunda soru-cevap bölümüyle panelistler soruları cevaplayacak, kafalardaki soru işaretlerini gidereceklerdir.
01/07/2012 tarihinde başlayacak bu yeni dönem, Genel Kurul Toplantılarının elektronik ortamda yapılması, web sitesi kurma zorunluluğu, birçok yazışmaların elektronik ortamda yapılmasına imkan sağlanacak ve e-Türkiye için önemli bir adım olacaktır. Ticari hayatta sürece ayak uydurabilmek, işletmemizi büyütmek istiyorsak hazırlıklarımızı yapmamız gerekmektedir.
Türk iş dünyasında köklü bir değişikliği beraberinde getiren, şirketlerin sürdürülebilirliği, rekabet gücünün artırılması ve şeffaflık açısından çok önemli ve olumlu düzenlemeler içeren yeni kanunun anlaşılması ve uygulamada karşılaşılacak sorunlarla ilgili bilgilendirmelerin olacağı panelimize üyelerimiz ve halkımız davetlidir.”
 
Editör: Haber Merkezi