Ülke ekonomisinde önemli yer tutan küçük ve orta ölçekli işletmelerin finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Ziraat Bankası A.Ş. ve Denizbank A.Ş. “TOBB NEFES KREDİSİ” protokolü imzaladı. Bu protokol Ödemiş Ticaret Odası’ da üyelerine katkı sağlayacak.

Odamız üyelerine kobilere TOBB destekli yüzde 9.90 faizli kredi

Ödemiş Ticaret Odası tarafından yayınlanan basın açıklamasında KOBİ’lerde baskı oluşturan, yüksek ticari kredileri yerine ‘Nefes Kredisi’ için düğmeye basıldığı belirtildi. Yapılan yazılı açıklamada ekonominin en önemli unsurlarından biri olan KOBİ’lerin Nefes Kredisinden Ödemiş Ticaret Odası üyelerinin kullanacağı kredinin vadesi;  12 ay olarak aylık eşit taksitli olarak kullandırılacağı belirtildi. Vadenin uzatılması veya kısaltılmasının mümkün olmadığı, kredinin brüt faiz oranı aylık %0,825, yıllık %9,90’ olarak belirlendiği  kredi limitlerinin 50 Bin TL, 100 Bin TL, 150 Bin TL olabileceğinin altı çizildi.

KOBİ’ler TOBB Nefes Kredisinden yararlanabilmeleri  için  Ödemiş Ticaret Odası’ndan “TOBB Nefes Kredisi Başvurusu İçindir” ibareli faaliyet belgesi almaları gerekiyor. Ticaret Odası üyeleri bu belge ile birlikte Ödemiş Denizbank ve Ziraat Bankası Şubelerinden herhangi birisine giderek bankanın talep edeceği kredi evrakları ile müracaat edebilecekler. Ardından yapılacak değerlendirme süreci olumlu sonuçlanan firmalar TOBB Nefes Kredisini kullanabilecekler.

Ödemiş Ticaret Odası Kayyum Heyeti Başkanı Av. Kadir Yetik, Mali Müşavir Coşkun Açar ve Oda Genel Sekreteri Mehmet Soyer; Kredinin detayları ve üyelerin doğru yönlendirilmesi amacıyla Ziraat Bankası Ödemiş Şube Müdürü Zeki Yakut ve Denizbank Ödemiş Şube Müdürü İbrahim Nursal ile Ödemiş Ticaret Odasında bir araya geldi.

Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Av. Kadir Yetik “Üyelerimizin ekonomik anlamda zor zamanlar geçirdiği şu dönemlerde destek olması açısından TOBB desteği ile başlatılan NEFES KREDİSİ sistemine Ödemiş Ticaret Odası olarak destek sağlayıp, daha fazla üyenin bu nefes kredisinden faydalanması için çalışma başlattık. Kredinin üyelerimize sıkıntılı günlerde çözüm olmasını diliyoruz” dedi. 

Editör: Haber Merkezi