HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Ödemiş Ticaret Odası Oda Başkanı Rıfat Eriş Öncülüğünde Tarım Makinaları Üretici Firmaları Temsilcileri, Danışmanlık Şirketi Kurucusu Oğuzhan Acar ve Ege Üniversitesi Doç.Dr. Aykan Candemir’ in katılımıyla Oda toplantı salonunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Ödemiş Ticaret Odası daha önce Fidancılık-Süs Bitkileri sektöründe dış ticaret kapasitesinin geliştirilmesini amaçlayan proje başvurusunda bulunmuştu. Başlatmış olduğu Peynircilik, Mandıra, Helva ve Lokum İmalatçı Firmalarının da ardından Tarım Makinaları Üretici Firmalarının ihracatını arttırmaya yönelik proje oluşturmayı hedefliyor. Toplantıda UR-GE projesinin önemi hakkında üyelere bilgilendirmeler yapılarak, İhracatın geliştirilmesine yönelik “Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ” UR-GE Projesi kapsamında firmalarımızın sektörel olarak yurt dışına açılmalarını sağlamak amacıyla proje süreci anlatıldı. Danışmanlık Şirketi Kurucusu Oğuzhan Acar ‘ın yapmış olduğu sunumun ardından soru cevaplara geçildi.

Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Rıfat Eriş, “Oda Üyelerimize Ur-Ge projeleri çalışmalarının bilgilendirme desteğini, başvuru sürecini ve Projenin kapsamının bilgilerini aktardık. Günümüzdeki kur dalgalanmalarından etkilenmemizin en önemli nedeni ihracat odaklı bir ülke olamayışımızdır. Bizim eksikliğimiz bu noktada ortaya çıkıyor, üretimini yaptığımız ürünleri pazarlayabilmek. Bu proje, kendimizi geliştirip mallarımızı nasıl ve hangi pazarlarda etkili pazarlayabileceğimiz konusunda yol göstermektedir. Oda üyelerimizin ihtiyaçları doğrultusunda uluslararası rekabeti geliştirmek ve dış pazara açmak için destek olmaya çalışıyoruz. Projenin en önemli aşaması Sektörün İhtiyaç Analizi saha araştırma çalışması başlamış olup katılımcı firmalarla ilk toplantımız gerçekleşmiştir. İhtiyaç analizi kapsamında firmalar yerinde ziyaret edilecek, sektöre yönelik iyi gelişmeler, sektörde yaşanan sorunlar masaya yatırılarak çözme yönünde adımlar atılacaktır. Ayrıca katılımcı firmalarla gidilecek hedef pazarlar, yurtdışı fuarlar belirlenerek projenin yol haritası ortaya konulacaktır. Bu proje Devlet desteği ile yurt dışına mal satmanızı sağlamayı amaçlamaktadır” dedi.

Editör: Haber Merkezi