HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU
Ödemiş Ticaret Borsası geçen yıl olduğu gibi bu yılda üyelerine TOBB Nefes Kredisi kullanma imkânı sunuyor.

TOBB öncülüğünde, Oda ve Borsaların katkılarıyla gerçekleştirilecek yeni Nefes Kredisi için imzalar Başbakan Binali Yıldırım, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi ve TOBB Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla 31 Mart Cumartesi günü İzmir’de atıldı.
Ödemiş Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı A. Latif AKA” Düşük faiz ve oranlarıyla geçtiğimiz sene KOBİ’lere cansuyu olan TOBB Nefes Kredisi Projesi yeniden başlıyor. Aylık 0,99 faiz/kar payı oranı ve 6 ay anapara ödemesiz takip eden 12 ay eşit taksitli olmak üzere 18 aylık vade imkânı ile Borsa üyelerinin faydalanması istiyoruz. TOBB Nefes Kredisi’nde bankalar belli oldu.

Nefes Kredisi verecek bankalar Ziraat Bankası, Denizbank, Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım olarak belirlendi. Üyelerimiz Borsamızdan üye faaliyet Belgelerini alarak Nefes Kredisi’nden faydalanmaya başlayacak” dedi.

Kredi Süreci Nasıl İşleyecek
TOBB üyesi KOBİ, üye olduğu Oda-Borsa'ya giderek "TOBB Nefes Kredisi Başvurusu" için faaliyet belgesi isteyecek.

KOBİ, aldığı faaliyet belgesi ile 6 bankanın Türkiye genelindeki şubelerine giderek TOBB Nefes Kredisi başvurusu yapacak.

Bankalar, KOBİ'nin TOBB Nefes Kredisi başvurusunu alacak, KGF ile birlikte krediye uygunluğu değerlendirecek

Değerlendirme süreci olumlu sonuçlanırsa; bankalar, KOBİ'ye TOBB Nefes Kredisi kullandıracak.

 Masraf en fazla 51 TL
Bankaların TOBB Nefes Kredisi için alacağı masraf kefalet oranının %0,03’ü (onbinde üç) ile sınırlı olacak. Dolasıyla bankalar 51TL’nin üzerinde masraf almayacak. KOBİ’lerimizi düşük faizin yanı sıra düşük masraftan da yararlanacak.

Editör: Haber Merkezi