HABER:BAŞAR UÇAR
Ödemiş Ticaret Borsası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) Ankara’daki ikiz kulelerde düzenlediği TOBB Türkiye Ekonomi Şurası’na katıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın istihdam çağrısında bulunduğu Şura’ya bakanlar, TOBB yönetimi ve yurt genelinden oda ve borsaların temsilcileri katıldı. Şura’da ÖTB adına Meclis Başkanı Turgut Akın yer aldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan toplantıda iş adamlarına seslenerek, “İş adamlarının ülkeye, şehirlere, sektörlere ilişkin görüşleri daima kıymetlidir. Türkiye sınırları içinde ve dışında yaşanan gelişmeler sebebiyle tarihinin en kritik mücadelelerinden birini veriyor. Derecelendirme kuruluşları, bu milletin girişimcisinin kaderini belirleyemez. Bu kaderi siz belirleyeceksiniz. Hepimiz aynı gemide bulunuyoruz, birileri sırf kaptanı sevmedikleri için geminin dibini delmeye, direğini de devirmeye çalışanlara destek veriyor” dedi.
Başbakan Binali Yıldırım da TOBB üyelerine istihdam çağrısı yaparak her üyenin bir kişiyi istihdam etmesi durumunda 1,5 milyon yeni iş alanı ve yeni aş sağlanabileceğini söyledi. Yıldırım, Şura’da emeği geçenlere teşekkür etti.
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da “Dışarısı kötüleşirken içeride safları sıklaştırmalıyız. Reform ateşi parlasın ki masa başından ahkam kesen reyting şirketleri de mahcup olsun, utansınlar” diye konuştu. Hisarcıklıoğlu vergi indirimlerinin isabetli olması, en az bir istihdam, güven ve istikrar konularında önemli açıklamalar yaptı.
Ödemiş’ten Şura’ya katılan ÖTB Meclis Başkanı Turgut Akın yaptığı değerlendirmede “Yoğun bir katılım oldu. Yedi coğrafi bölge esası dikkate alınarak ticaret ve sanayinin önündeki engeller ve çözüm önerilerinin devletimizin en yetkili makamlarına dile getirilmesi şansı elde edildi. Bu organizasyonu düzenleyen Türkiye Odalar Borsalar Birliği ve değerli Başkanı Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ederiz”.

Editör: Haber Merkezi