HABER: GAMZE ONAN

Ödemiş Süleyman Demirel Mahallesi Şehit Şerif Ali Ören Caddesi üzerinde Efe Konut Camii çevresinde yaşayan vatandaşlar yolun asfaltlanmasını bekliyorlar. Gerekli yerlere bilgilendirmelerin yapılması, dilekçelerin yazılmasına rağmen yaklaşık 2 yıldır sorunun çözüme kavuşması bekleniyor.

Kum olan yoldan bir araba geçmesi ya da rüzgarlı havalarda toza bulunan sokakta vatandaşlar balkonlarına çamaşır seremediklerini ve evlerinin içinin tamamen tozla dolduğunu belirttiler.

Sakızın içinden kum çıkıyor

Asfaltlanmayı bekleyen yolun kenarında market işleten Hakan Yücel, “Ben 2 yıldır burada iş yerimde esnaflık yapıyorum. İşyerimi açtığımdan beri bu yol sorununun içerisindeyim. Toptancılar malzeme getirmek için geliyorlar iş yerinin önüne araçlarını park ediyorlar. Fakat onlar gittikten sonra ben tekrar temizlik yapmak zorunda kalıyorum, çünkü araç yola girdiği anda işyerinin içerisi tozla doluyor. İşyerimin arka kapısı da var geçen sene havalandırmak için o kapıyı açıyordum. Bu sene açamıyorum işyerimi havalandıramıyorum. Eğer açarsam içeride bulunan malzemeler hemen toz oluyor ama açmazsam da çikolatalar eriyor mesela. Geçen sene kapıyı açtığım zamanlarda sakızın içine kadar kum girmiş. Sonuçta bizim sattığımız ürünler gıda maddesi ve bu ürünleri bu toz altında muhafaza etmekte zorlanıyorum. Marketin caminin çevresinde bulunan binalardaki bayanlar balkonlarına çamaşır seremiyorlar. Bu konuyla ilgili gerekli yerlere başvurular yapıldı, dilekçeler yazıldı. Ben mahallede bir esnaf olarak bu sorunun biran önce çözüme kavuşturulmasını istiyorum.”

Tozdan dışarıda oturamıyoruz

Süleyman Demirel Mahallesi’ndeki yolun biran önce bir şekilde halledilmesi gerektiğini belirten mahalle sakinleri Yüksel Gargin, Serpil Solak, Orhan Kaya, Hamide Tekin ve Şenay Erdem, “Biz mahalle sakinleri olarak 2 senedir rezillik çekiyoruz. Yıllardır bu mahallede oturuyoruz, yaz günleri dışarı çıkar otururduk. Fakat 2 yıldır çıktığımıza pişman oluyoruz. Balkonlarda da oturamıyoruz, çamaşır seremiyoruz. Kapıları açtığımızda araba geçince ya da rüzgar çıkınca evlerimizin içleri toz doluyor. Bu konunun yanında oturduğumuz mevkide çöp sıkıntısı da yaşanıyor. Efe Konutta yeni kurulan çocuk parkı çok pis temizlik konusunda mahallemize pek özen gösterilmiyor, çalışmalar tam anlamıyla yerine getirilmiyor. Bizler yol konusunda elimizden ne gelirse yapıyoruz dilekçe yazıldı imza topladık. Konu gerekli yerlere iletildi. Çözüm getirilmesini istiyoruz, mağduruz.”    

Editör: Haber Merkezi