HABER: GÜLÇİN ÖNEM

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın başlattığı 2015-2019 Yılları arasında devam edecek olan 5 Bin Köye 5 Bin Gelir Getirici Orman seferberliği kapsamında İzmir’de 77 köyde 10 bin 990 dekar getirici orman oluşturulduğunu duyurdu. Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal da Ödemiş’e gelerek projeyi yerinde inceledi.

2015-2016 yılları arasında İzmir’deki 77 köyde 10 bin 990 dekar gelir getirici ormanın tesis edildiği belirtilirken badem, ceviz, dut ve fıstıkçamı gibi meyveli türlerden seçilen ağaçlar, atıl ve bozuk durumda olan orman alanlarına dikilip çevresindeki orman köylülerine 49 yıllığına teslim edildiği kaydedildi. Ayrıca bu alanlar içinde 91 bin 714 adet ağaca delice ve menengiç aşılaması da gerçekleştirildiği vurgulandı.

Aybal, Bademli’de konuştu

Çalışmaları yakından takip eden İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal, geçtiğimiz günlerde Ödemiş’in Bademli Mahallesi’nde projeyle ilgili açıklamalarda bulundu. Bademlili üreticilerle buluşan Aybal, gelir getirici ormanlarla ilgili bilgiler vererek üreticilerin sorun ve taleplerini aldı.

Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal; daima orman köylüsünün yanında olan ve onların hayat şartlarını daha iyi seviyelere ulaştırmak için gayret ettiklerini söyledi. Aybal, Orman Teşkilatı’nın orman köylüsü ile hasım değil hısım olduklarını sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi