Toplantıya Ödemiş Tarım Gıda Ve Hayvancılık İlçe Müdürü İbrahim Altıntaş, Ödemiş Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Ömer Koçak, İzmir İl Tarım Müdürlüğü Ziraat Mühendisleri Sevinç Kacargil, Hakkı Sadıç, Süha Kavasoğlu, Ödemiş organik patates üreticisi Levent Koruk katıldılar.

Program İzmir’de yapılan organik çalışmalarının yer aldığı video gösterimi ile başladı. İzmir İl Tarım Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Sevinç Kaçargil slayt gösterisi eşliğinde organik tarım çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

Kaçargil yaptığı konuşmada şunları ifade etti, “Vatandaşlarımızın yanıldığı bir nokta var. Kurtlu ürünleri organik sanıyorlar. Bu düşünce doğru değildir. Her kurtlu ürün organik değildir. Kurtlu olmasının birçok nedeni olabilir mesela zamanın ilaçlama yapılmıyorsa ürün kurtlanır. Arılı ürünlerde son zamanlarda ilaç yok organik düşüncesi var. Bu tüketiciyi yanıltabilir.”

Organik Patates Üreticisi Levent Koruk, organik üründe Pazar ve pazarlama sorunuyla karşılaştığı sıkıntılara değinerek şunları söyledi, “Organik patates yetiştirmek için bir sürü aşamadan geçtik. Pazarlama aşamasına geldiğimizde önce kurumlarla anlaştık. Tarlayı nadasa bıraktık ardından üretime geçtik. Satışımızı İstanbul’da organik pazarlarda yaptık. Bunun sonrasında Türkiye’den sonra Avrupa ülkelerine ulaştık. Yaptığım çalışmalarla ürünlerimde sıfır kalıntıya ulaştım. Ardından Almanya Rusya pazarlarına ulaştım. Elhamra şirketiyle görüşmemizin ardından ürünlerimiz dünya ile buluştu. Ödemiş patates unu üretimi için mücadeleme devam edeceğim."

Editör: Haber Merkezi