HABER: DİLEK AYVALI

Uluslararası Organ Bağışı Karikatür Yarışması'na katılan 45 ülkeden 950 karikatür arasından seçilen 55 eserin yer aldığı sergi Tire Devlet Hastanesinde Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu’nun katılımı ile açıldı. Sergi açılışına ayrıca Tire Devlet Hastanesi Başhekimi Fatih Hayali, İlçe Sağlık Müdürü Ulvi Toprak, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Fatoş Yürürdurmaz da katıldı.

İZMİR’İN İLÇELERİNDE İLK KEZ TİRE’DE

Açılışta bilgilendirme konuşması yapan İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Hüseyin Akistanbullu, “1. Uluslararası Organ Bağışı Karikatür Yarışmasında dereceye giren eserlerin İstanbul, Samsun, İzmir’de gösterimi yapıldı. İzmir’in ilçelerinde ilk kez Tire’de halkla buluşuyor bu eserler. İnsanlarımız ilgili ve alakalı. Organ bağışı konusunda İzmir’de başarılıyız. Kaymakamlarımız ve yerel idarecilerimiz hep yanımızda bize destekler. Vatandaşlarımıza organ bağışı konusunda farkındalık oluşturmaya, akıllarındaki soru işaretlerini gidermeye yönelik etkinlikler yapıyoruz. İzmir’de 2-3 bin böbrek yetmezliği hastası var. 20’ye yakın 20 yaş altı genç hastamız var. Bu insanları kaybetmemeli ve ülkemize kazandırmalıyız” dedi.

2018 YILINDA TİRE’DE 2 ORGAN NAKLİ

Tire’deki organ bağış ve nakilleri ile ilgili de bilgiler veren Akistanbullu konuşmasına şöyle devam etti, “Tire’de geçen yıl 2 tane vatandaşımız vefat ettiğinde organ bağışında bulunuldu. Bekleme listemizdeki hastalara bağış yapıldı. Sağlık durumları gayet iyi. Doğudaki illerde yılda 1 ya da 2 organ nakli gerçekleşirken biz bu rakama Tire gibi bir ilçede ulaştık. Bu güzel bir başarı. İzmir il sağlık müdürlüğü ile beraber organ bağışı farkındalık etkinliklerimiz sürüyor. Bu sene organ bağışı haftasında tüm Türkiye’de etkinlikler yapılacak olan etkinliklerde Sağlık Bakanlığı’nın yapacağı ana etkinlik 6 Kasım’da Ege Üniversitesi ile birlikte İzmir’de yapılacak” dedi.

Kaymakam Çobanoğlu, “BU FARKINDALIK ÇALIŞMASI İLÇEMİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu da İl Sağlık Müdürlüğünün düzenlediği etkinliğin farkındalık açısından önemine değinerek, “Bu farkındalık çalışması ilçemiz için çok önemli. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yarışma uluslararası bir yarışma ve çok sayıda farklı ülkelerden katılımcılar eserlerini ortaya koymuş. Tiremizde yapılan ve yapılacak olan çalışmalarda vatandaşlarımızı destek olmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

SERGİ 4-15 EKİM TARİHLERİ ARASI AÇIK KALACAK

Organ bağışı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen ve ödülleri geçtiğimiz yıl ekim ayındaki ITN (International Transplant Network Congress) Kongresi'nde dağıtılan 1. Uluslararası Organ Bağışı Karikatür Yarışması'nın birbirinden değerli eserlerinin yer aldığı sergi 4-15 Ekim tarihleri arasında Tire Devlet hastanesinde sergilenecek.

Editör: Haber Merkezi